• Головна
  • У Львові російському шпигуну присудили 10 років позбавлення волі (ВІДЕО)
16:20, 3 червня 2016 р.

У Львові російському шпигуну присудили 10 років позбавлення волі (ВІДЕО)

Апеляційний суд Львівської області засудив до десяти років позбавлення волі громадянина Російської Федерації, який виконував завдання головного розвідувального управління Генерального штабу російського міністерства оборони.

Про це повідомляє прес-центр СБУ  у Львівській області.

Слідчі СБ України з’ясували, що засуджений народився у Львові, у 2012 роців він повернувся о рідного міста. Будучи кадровим військовим, після розпаду Радянського Союзу він військовослужбовцем Російської Федерації, а також отримав громадянство сусідньої держави. Працювати проти України його чоловіка змусило скрутне фінансове становище після виходу на пенсію. 

Правоохоронці затримали шпигуна у липні 2014 року у Львові. Затриманий мав при собі інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки територією регіону, яку збирався передавати російським кураторам.

Легендою для повернення до рідного міста стало бажання доглядати за старою матір’ю та організувати у Львові бізнес. Проте, реальним джерелом його доходу були виплати від спецслужб РФ. Після початку російської агресії, агент отримав завдання через старі зв’язки в українських військових колах розпочати збір секретної інформації. Передачу даних, за задумом кураторів, він мав здійснювати через дружину, яка знаходилася у вже окупованому Криму.

Шукаючи собі потенційних агентів, які б погодилися працювати на російські спецслужби, шпигун був викрити українським СБУ. 

За матеріалами СБУ суд визнав громадянина Росії винним у вчинені злочину, передбаченому 114 (ч.1 - шпигунство) ККУ. 

Відео з місця затримання:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #шпигу #суд #кримінал #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...