• Головна
  • У суботу у Львові відбудеться "День вуличної музики"
11:07, 18 травня 2016 р.

У суботу у Львові відбудеться "День вуличної музики"

«День Вуличної Музики» - це масштабний міжнародний волонтерський проект, основою метою якого є не лише свято, як таке. «День Вуличної Музики» – це ковток свіжого повітря і гарного настрою для нас, українців, в той час, коли наша держава переживає нелегкі часи.

«День Вуличної Музики» – це надважливе свято, яке вперше було проведено в Україні навесні 2014 року (три роки тому) і, не дивлячись на ситуацію на Сході та в Криму, показало, що українців вкрай потрібно підбадьорити та згуртувати. Можливо саме тому свято мало такий резонанс і буквально за 2,5 місці підготовки до свята у столиці долучилось ще 9 міст України. 

Свято традиційно відбувається щороку у третю суботу травня. Минулого року, 16 травня 2015, в Україні свято відбулось одночасно у 15-ти містах: Києві, Івано-Франківську, Чернівцях, у Львові, Переяслав-Хмельницькому, Хмельницькому, Тернополі, Дніпропетровську, м. Деражня та у Харкові. Цього року свято втретє відбудеться по всій Україні і охопить понад 20 міст (одночасно).

«День Вуличної Музики» – це некомерційний проект з бюджетом «0 гривень, 0 копійок». Всі музиканти, волонтерські організації, митці та інші небайдужі люди створюють цей проект третій рік поспіль на 100% волонтерських засадах.

З ІСТОРІЇ СВЯТА:

«День Вуличної Музики» був започаткований 10 років тому у Вільнюсі (Литва) культовим литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом. За останні роки до цього проекту приєднався добрий десяток країн від Ірландії та Грузії до Нідерландів, Норвегії, Португалії та Вірменії.

2013-2014 рік зробив Україну надзвичайно популярною у світі країною, тому світова громадськість уважно слідкує за подіями у нашій країні. Два роки тому засновник свята Андрюс Мамонтовас запропонував Україні долучитись до нього. На зустрічі, що відбулась у березні 2014 року у Вільнюсі з паном Мамонтовасом були присутні 3 представники України – Святослав Вакарчук, Ірена Карпа та Олеся Корженевська (голова ГО «Логістичний Штаб», а також головний організатор «Дня Вуличної Музики» в Україні), після чого ми привезли це свято в Україну. На «День Вуличної Музики» ми відправили представників від України, які не лише дали виступ у Вільнюсі, як музичні посли, але і мали офіційний прийом у президента Литви (у пані Далі Грібаускайте).

Загально прийнято, що «День Вуличної Музики» відбувається одночасно (!) у всіх країнах в один і той самий день – це третя субота травня. Цього року «День Вуличної Музики» відбудеться 21 травня.

Усі бажаючі музиканти від початківців та аматорів до справжніх професіоналів в цей день приносять свої музичні інструменти та самостійно грають і співають на зазначених в графіку локаціях згідно узгодженому організаторами графіку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #день_музики #вулична_музика #свято #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...