• Головна
  • На Львівщині через конвертаційний центр «прогнали» 60 млн
14:25, 26 січня 2012 р.

На Львівщині через конвертаційний центр «прогнали» 60 млн

Працівники СБУ спільно з податковою міліцією викрили та припинили протиправну діяльність групи осіб, які організували конвертаційний центр. Учасники цього центру протягом 2010-2011 років незаконно здійснив безтоварні операції на суму понад 60 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.

Зокрема, керівники приватних структур з метою незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, придбали ряд приватних підприємств, призначивши при цьому на керівні посади підставних осіб. Їх клієнтами були суб’єкти господарювання, які шукали можливості ухилення від сплати податків. Після перерахування ними на рахунки підприємств конвертаційного центру безготівкових коштів за нібито поставлені товари, надані послуги та виконані роботи, гроші переводилися у готівку в банківських установах Львова.

У ході перевірки вилученої фінансової документації встановлено, що сума економічних збитків, заподіяних інтересам держави у вигляді недоотриманого податку на додану вартість, становить майже 10 мільйонів гривень.

Під час обшуків у приміщеннях низки львівських фірм, правоохоронці вилучили понад 110 тисяч гривень необлікованої готівки, бланків та печаток фіктивних фірм, які використовувались у незаконних схемах, а також комп’ютерну техніку з системою «клієнт-банк». Накладено арешт на рахунки у фінансових установах.

На даний час правоохоронці встановлюють суб’єктів господарювання, які користувалися послугами конвертаційного центру.

Слідчим відділом УСБУ у Львівській області стосовно організатора конвертаційного центру, 64-річного жителя Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі) Кримінального кодексу України.
Матеріали кримінальної справи скеровані до органів податкової міліції Львівщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...