• Головна
  • Уряд не знаходить слів, щоб пояснити львів'янам, навіщо закривати лікарні, і просить допомоги у цій справі в іноземців
15:00, 17 січня 2012 р.

Уряд не знаходить слів, щоб пояснити львів'янам, навіщо закривати лікарні, і просить допомоги у цій справі в іноземців

Уряд України закликає міжнародних експертів, щоб вони допомогли Міністерству охорони здоров'я роз'яснити громадянам, навіщо закриваються лікарні.

В даний час головам регіональних управлінь охорони здоров'я вже розіслані розпорядження в найкоротші терміни підготувати чіткий план оптимізації лікувальних установ на 2012 рік.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, це робиться для попередження негативних наслідків структурної реорганізації галузі охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко пояснив: «Для налагодження роботи галузі ми повинні позбутися неефективного використання коштів, коли замість того, щоб профінансувати ліки, реагенти та обладнання в медичних установах, ми витрачаємо кошти на утримання порожніх ліжок і зберігання" крісел "головних лікарів. Але оптимізувати - ще не знищувати. Ми повинні зробити все, щоб пацієнти не відчули незручностей, і медична допомога залишилася доступною ».

У той же час, розуміючи, що таке рішення не може бути популярним серед населення, Аніщенко підкреслив: «Діяти потрібно дуже обережно, готуючи ґрунт для кожного кроку, проводячи консультації з громадськістю та медиками щодо тих чи інших змін, які планується зробити».

Міністр наполягає на посиленні роз'яснювальної роботи серед населення та розробляє цілий алгоритм проведення такої роботи під час структурних змін у галузі. «Міністерство планує залучити до цієї роботи міжнародних експертів», - повідомив Аніщенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...