• Головна
  • 63% львів’ян готові підтримати єдиного кандидата від опозиції
15:30, 16 січня 2012 р.

63% львів’ян готові підтримати єдиного кандидата від опозиції

У Львові 63% опитаних мешканців підтримують ідею висунення у мажоритарних округах єдиного спільного кандидата до Верховної Ради від опозиційних партій. Не підтримують цю ідею – лише 14%. Такі дані дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» оприлюднив сьогодні Олексій Антипович.

Найбільше цю ідею підтримують в окрузі №2 (Залізничний, частина Шевченківського району), найменше – окрузі №3 (Франківський та Галицький райони).

Більше інших ідею підтримують прихильники Фронту змін (80%) та Нашої України (81%).

34% опитаних швидше за все проголосують за кандидата на виборчому округу, якщо його висунуть Батьківщина, Фронт змін і Свобода, 37% – прийматимуть рішення, дивлячись, хто саме буде цим кандидатом.
Шанси єдиного кандидата від УДАРу та Громадянської позиції скромніші – 16% швидше за все проголосують, 39% – прийматимуть рішення, дивлячись, хто саме буде цим кандидатом.

Але тут варто звернути увагу на одну особливість. Сумарна підтримка у Львові партій Батьківщина, Фронт змін і Свобода становить понад 50%, при цьому лише 34% швидше за все проголосують за єдиного кандидата від цих партій.

Сумарний рейтинг УДАРу та Громадянської позиції становить лише 10%, тоді як більш ніж у 1,5 рази більше (16%) готові проголосувати за спільного кандидата від цих партій.
Інший момент. Значна частина людей вже зараз декларує готовність до підтримки єдиного кандидата від опозиції, але дивлячись хто саме буде цим кандидатом. Тобто на цих виборах люди будуть більш обережними і виваженими.

Варто нагадати, що у 2002 році в усіх округах Львова виграли кандидати від блоку В.Ющенка, більшість з них саме за рахунок того, що були також свого роду єдині кандидати від більшості опозиційних партій. Сьогодні жоден з них не належить до партії В.Ющенка, деяких з них виборці взагалі не пам’ятають. Інший приклад, кандидата від Свободи П.Пилипенка, який з результатом 27% лише рік назад виграв вибори до обласної ради за мажоритарним округом №1, наразі підтримують на рівні 8%. До половини опитаних взагалі не знають такого політика, відповідно можна припустити, що вибір був пов'язаний швидше з вибором партій, ніж з персональним вибором кандидата.

В опитуванні взяли участь 2400 респондентів (населення міста Львова та Пустомитівського району віком від 18 років і старші).

Детальніше про прізвища ймовірних кандидатів в народні депутати читайте тут

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,97
40,20
EUR
42,97
43,02
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...