суботня розмова
17:24, 28 листопада 2015 р.

Уже рік, як вони працюють

суботня розмова

Громадська мережа “Опора” провела аналіз діяльності народних депутатів України, яких обрали львів'ян. Розповідаємо про те, що депутати зробили за рік.

27 листопада минув рік, як ті, кого ми обрали отримали посвідчення нардепа Верховної Ради України VIII скликання і почали працювати. Усього мешканці Львова та області свого часу обрали 12 найдостойніших кандидатів. Сьогодні, використавши результати дослідження Опори, ми коротко опишемо результати роботи тих нардепів, яких було обрано саме у Львові. Їх четверо.

Дмитро Добродомов.

Дмитро переміг в окрузі №115. За нього проголосувало 45936 львів’ян. Переміг він як самовисуванець, а згодом приєднався до фракції “БПП”, яку у липні 2015 покинув. Став кандидатом в мери Львова і лідером партії «Громадський рух «Народний контроль».

Добродомов подав 51 депутатський запит, пропустив 10 пленарних засідань, став співавтором 34 проектів законів та 11 проектів постанов.

Є секретарем Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції.

Богдан Дубневич

Переміг у 118 виборчому окрузі за нього проголосувало 50 820 виборців. За рік роботи Богдан Дубневич подав 40 поправок, 30 депутатських запитів, зареєстрував у співавторстві 20 законопроектів, з них 5 проектів постанов ( 2 були підтримані депутатами) та 15 проектів законів (чинності не набув жоден)

Є членом комітету ВРУ з питань бюджету і депутатом у фракції партії «Блок Петра Порошенка»

Не з'явився на 17 пленарних засідань, з яких причин невідомо.

Ірина Подоляк

Перемогла у 116 виборчому окрузі, отримавши 47285 голосів львів’ян. Працюючи рік у Раді, вона подала 14 депутатських запитів, стала співавтором 28 законопроектів, 5 з них – постанови.

Зараз є першим заступником голови Комітету ВРУ з питань культури і духовності. Пропустила 6 пленарних засідань з поважних та 5 з невідомих причин. Належить до фракції “Самопоміч”

Оксана Юринець

Перемогла у 117 виборчому окрузі. За неї проголосувало 44 547 депутатів. Перебуває у фракції партії БПП.

За рік роботи у Верховній Раді Оксана Юринець спробувала свої сили у виборах на посаду мера Львова, долучилася до розробки 45 проектів — 36 проектів законів (з них один набрав чинності) та 9 проектів постанов. Також подала 13 депутатських запитів.

Пропустила 19 пленарних засідань. Як стверджують експерти Опори 6 засідань пропустила з невідомих причин, інші – у зв’язку з відпусткою та відрядженням.

З лютого 2015 очолює підкомітет з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції (до цього часу була членом відповідного комітету).

Замість епілогу

Експерти з громадської мережі Опора кажуть, що проаналізувавши роботу львівських мажоритарників, вони побачили, що в парламенті є відсутність скоординованого львівського лобі.

Нардепи Львівщини впродовж першого року роботи епізодично і не системно взаємодіяли між собою в законопроектній діяльності.

Маємо надію, що незабаром цю проблему народні обранці усунуть. І спільними зусиллями, вони відстоять інтереси Львова та Львівської області, як і обіцяли. Бо поки що важко сказати, що нардепи виконали усі свої обіцянки і пункти із передвиборчих програм. 

Ірина ТРУШ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #нардепи #Ірина_Труш #032_ua #депутати #ВР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...