• Головна
  • Наскільки Львівська область приваблива для іноземних інвесторів
суботня розмова
17:03, 14 листопада 2015 р.

Наскільки Львівська область приваблива для іноземних інвесторів

суботня розмова

Поки на Сході України триває неоголошена війна, Львів та Львівська область стають дедалі привабливішими для інвесторів із різних країн світу.

Цьому сприяє, як туристична привабливість області та міста, так і близьке розташування до українсько-польського кордону.


Дедалі частіше ми чуємо про те, що до львівських посадовців приїжджають іноземні інвестори.
Так, за останні роки їхня кількість зросла в кілька разів. Поговорити про бізнес у кабінет посадовців Львівської облдержадміністрації приїжджають інвестори звідусіль — з Китаю, Німеччини, Італії та інших країн.


Що вони пропонують? Наприклад, німецькі інвестори розглядають Львівську область, як район в Україні, в якому можна збудувати в Україні завод з виготовлення кабелів. 

Водночас італійських інвесторів зацікавили інфраструктурні проекти Львівщини. Мова йде про будівництво доріг та заводів. Також їх зацікавило відкриття у Львові свого представництва – "Italiysky Dim – Open Gate Italy".


Одним із останніх інвесторів, які приїжджали до Львова були інвестори з Китаю. Цього тижня представники кількох китайських вугільних компаній заявили про намір збудувати у Львові теплову електростанцію та у Львівській області збагачувальну фабрику у районі Львівсько-Волинського вугільного басейну.


Де саме у Львові китайські інвестори хотіли б збудувати теплову електростанцію наразі не повідомляється. Зараз проект на стадії переговорів.
Але із китайськими інвестори зустрівся голова Львівської ОДА, Олег Синютка. Він запевнив іноземців, що облдержадміністрація максимально сприятиме в реалізації такого проекту.

Окрім цього, за його словами, це не тільки забезпечить створення нових робочих місць, а й здійснити  впевнений крок на шляху до енергетичної незалежності області та України.

До слова, минуло місяця під час Міжнародного економічного форуму ми підписали дві важливі угоди з іноземними партнерами.

Зокрема, Меморандум про співпрацю з японською компанією "Фуджікура" стосовно будівництва підприємства з виробництва автокомпонентів.

А також уклали угоду  між ЛОДА і Спеціальним Агентством з відновлюваних ресурсів з Німеччини про взаєморозуміння в галузі енергоефективності та розвитку біоекономіки між ЛОДА.

Сьогодні ми можемо також похвалитись і тим, що четверта з найбільших в Європі компаній з управління індустріальними парками «СТР» (Нідерланди) інвестує 50 млн євро в будівництво Індустріального парку в Рясне-2. Але не варто забувати, що з усього світу тільки “СТР” захотіла інвестувати гроші в будівництва Індустріального парку.

Замість епілогу


Сьогодні посадовці невпинно продовжують говорити, що Львівщина відкрита для інвестицій. І справді, ми готові і зацікавлені у тому, щоб залучати інвестиції у всі галузі економіки. Окрім цього це нові можливості і робочі місця.

Але що відлякує іноземних інвесторів?
За словами експертів, нам потрібно усунути прогалини в українському законодавстві, які створюють перепони для бізнесу, адже через це багатьом фірмам просто уривається терпець і вони просто йдуть. А також побороти найбільшу проблему, яка зараз залишається в нашій державі — корупцію.

Сумно це визнавати, але сьогодні у рейтингу Transparency International Україна перебуває на 142 місці зі 172 країн.

Автор: ІРИНА ТРУШ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #Ірина_Труш
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...