• Головна
  • Слідство встановило причини обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі
20:17, 31 жовтня 2016 р.

Слідство встановило причини обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі

Завершено досудове розслідування стосовно посадових осіб Львівського комунального підприємства «Збиранка»

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області. 

Трьом посадовцям керівного складу ЛКП «Збиранка» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 236, ч.2 367 КК України, а саме у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Доведено, що складування відходів на вказаному сміттєзвалищі проводилось без затвердженого проекту, а посадові особи комунального підприємства не вживали відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складених відходів.

Вищевказані факти (порушення) підтверджено висновками проведеної комплексної судової інженерно-еколого-геодезичної експертизи. Більше того, експерт підтвердив, що порушення у роботі підозрюваних посадових осіб мають причинний зв’язок із зсувом відходів на полігоні.

Відтак, 28 жовтня посадових осіб ЛКП «Збиранка» повідомлено про завершення розслідування та надано їм доступ до матеріалів кримінального провадження, а це загалом 200 томів. Після їх ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Згідно з чинним законодавством, за скоєння вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Крім того, продовжується досудове розслідування в частині правомірності дій посадових осіб відповідного департаменту Львівської міської ради, на яких покладались обов’язки щодо здійснення контролю за роботою ЛКП «Збиранка», а також посадових осіб органів Державної служби з надзвичайних ситуацій при гасінні пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні поточного року.

Досудове розслідування триває за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.367 та ч. 2 ст. 272 КК України, тобто за фактами службової недбалості посадових осіб органів місцевого самоврядування та за фактом порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...