Твори Едварда Ґріґа та Яна Сібеліуса у виконанні піаніста Дмитра Микитина – два скандинавські концерти в Органному залі!

У листопаді у Львівському органному залі звучатимуть твори “скандинавських велетнів” у виконанні піаніста Дмитра Микитина. Молодий музикант вже встиг полонити серця львів’ян неординарними та атмосферними проектами (“Музика для релаксу”, “Французький карнавал”). Цього разу в Органному залі він гратиме Сюїту №1 “Пер Ґінт” і Сонату для фортепіано Едварда Ґріґа, а також фортепіанну сонату опус 12 Яна Сібеліуса.

Обидва композитори є національними героями своїх рідних країн. Вони дістали скарб своєї холодної землі – народну музику – та огранили його у справжні діаманти світової класики.

Едвард Ґріґ, засновник норвезької композиторської школи, популяризатор національної музики, казав: “Я черпав із багатої скарбниці народних пісень батьківщини, і з досі не дослідженої норвезької народної душі намагався створити національне мистецтво”. Музика до п’єси Ґенріка Ібсена “Пер Ґінт” стала безсмертним шедевром, який наслідують музиканти й ХХІ століття.

Ян Сібеліус вважається головним композитором Фінляндії та одним із найвизначніших у світі. Його симфонічні поеми, сюїти та симфонії піднімали дух фінів та викликали захоплення у всій Європі. Він написав понад сто творів і замовк як композитор, хоча світ ще 30 років чекав від нього продовження. Сібеліус не залишив по собі школи, але досі є найяскравішим композитором своєї землі.

Запрошуємо у музичну мандрівку Скандинавією разом із Органним залом!

Обирайте зручну дату і час та купуйте квитки:

16 листопада, п’ятниця, 19:00

18 листопада, неділя, 17:00

Дмитро Микитин – фортепіано

Е. Ґріґ – “Пер Ґінт”, Сюїта № 1, op. 46

(“Ранок”, “Смерть Озе”, “Танець Анітри”, “У печері гірського короля”)

Я. Сібеліус – Соната для фортепіано, oр.12

(І Allegro molto, ІІ Andantino, ІІІ Vivacissimo)

Е. Ґріґ – Соната для фортепіано, ор.7

(I Allegro moderato, II Andante molto, III Alla Menuetto, ma poco piu lento, IV Finale. Molto allegro)

Music by Edvard Grieg and Jean Sibelius performed by a pianist Dmytro Mykytyn - two Scandinavian concerts in the Organ Hall!