Вихованці майстерні Миколи Стороженка у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури доволі рано проявили себе як непересічні митці з власною живописною манерою. Занурившись у вивчення українського та європейського ренесансного й барокового живопису, художникам вдалось створити особливий світ барв, знаків та образів, котрі ні з чим не сплутаєш. У гамірному світі нових технічних здобутків Ольга Ковтун та Андрій Коваленко знаходять місце для тиші давно проминулих епох, запрошуючи кожного з нас, глядачів, зазирнути у цей, майже казковий світ.
Митці інтенсивно беруть участь у виставковій діяльності, представляючи свої твори в Україні та закордоном. Картини Ольги та Андрія прикрашають чимало приватних збірок. На попередніх виставках художники представляли свій доробок переважно з царини сакрального мистецтва. Цьогорічна виставка особлива, адже тут автори присвятили свою увагу виключно українському жіночому образу. Побутові деталі, орнаменти вишивок, головні убори – представлені не як фольклорні елементи, але як оздоби казкових сцен.
Завдяки вишуканим композиціям та багатій оздобі, кожна з робіт художників променить відчуттям свята. Це свято щоденного буття, коли звичайні зустрічі та обов’язки сповнюються нового сенсу, отримують інше звучання. Художникам вдається перетворити етнографічні сюжети на екзистенційну призадуму, тож жіночі портрети перетворюються на алегорії життєвої дороги.