Графіка Володимира Пінігіна несамовито оригінальна, вражає технікою та стилістикою в часи творчого розквіту митця. В експозиції представлені роботи різних періодів, виконані в різноманітних техніках: колажі 70-тих, акварелі, літографії 70-80-тих, офорти, монотипії 90-тих, рисунки 2000-них років.
Доповнять експозицію архівні записи з Володимиром, демонструватимуться анімаційні ролики з персонажами його робіт. Також продаватимуться футболки з принтами образів його неповторного світу.
Куратор виставки – онук Володимира Пінігіна – Максим Ключковський.
Володимир Пінігін (Забавін, як він часом підписував роботи) народився і провів дитинство в Санкт Петербурзі, де навчався в художньому гуртку при Ермітажі. 1958 переїхав у Львів. В 1965 році закінчив Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова за фахом «Графіка».
Прославився книжковими ілюстраціями, зокрема фантастики – — Жуля Верна, Герберта Уеллса, Рея Бредбері («Вино з кульбаб» і «Марсіанські хроніки»), Артура Кларка, Кліффорда Саймака, П’єра Буля, Станіслава Лема, Олександра Бєляєва, Карела Чапека та Василя Бережного. За словами Володимира Кириловича – цей жанр йому був найцікавішим для роботи.
Його слава у Радянському Союзі була величезною, як для митця. Й хоча сам Пінігін мріяв поспілкуватися з Бредбері, чиї твори ілюстрував, такі речі були недоступні того часу. Я
Пізніше замовлення ілюстрацій перервалися. Володимир Пінігін працював у станковій графіці, плакаті, дизайні, сценографії, живописі. У 1985 – му перейшов на малі форми графіки в техніках офорта, травлення, сухої голки, інталії, монотипії. Цікаво, що на початку 1986 року Пінігін створив серію робіт «Передчуття катастроф», а в квітні стався Чорнобиль. Любив створювати екслібриси та портрети, був тонким психологом та мав крутий норов.
З 1963 року взяв участь у близько 120 групових регіональних, республіканських, міжнародних виставках. Провів 12 персональних виставок в Україні, Росії, Бельгії, Голландії, Німеччині, США, Польщі. Нагороджувався преміями й дипломами міжнародних виставок.
Роботи Володимира Пінігіна розійшлися по численних приватних колекціях в Росії, США, Польщі, Голландії, Бельгії, Німеччині та ін. Серед володарів робіт Пінігіна – відомі особистості, серед яких колишній президент Франції Франсуа Міттеран.