• Головна
  • Актори львівського драмтеатру Лесі Українки вдалися до безстрокового страйку через директора закладу
10:45, 25 червня 2015 р.

Актори львівського драмтеатру Лесі Українки вдалися до безстрокового страйку через директора закладу

20 червня, акторський склад прямо зі сцени оголосив, що не будуть грати виставу і висловили недовіру директору Олексію Коломійцеву, який вже понад рік керує театром і водночас працює режисером.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

За словами одного із акторів театру Назара Павлика, останньою краплею для працівників закладу стала поїздка на гастролі до Харкова, де між ними та Коломійцевим спалахнув конфлікт. Суперечку загасити не вдалося, оскільки директор не бажав дослухатись до думки акторів.

“Як можна працювати із людиною, яка тут у Львові називає себе Курбасом, а в Полтаві взагалі вважала себе Ісусом?

“Коли ми поверталися із Харкова, у нас відбувся вже крайній випадок. Коломійцев почав просто виганяти акторів із трупи. В нас була довго чотирьох годинна розмова. Але нормально ми поговорити із ним ми не змогли, хоча намагалися. Але отримали цілком неадекватні відповіді. Від наших друзів із Харкова ми дізналися, що пан Коломійцев вирішив повністю розігнати трупу і набрати нових акторів іх Харківського університету. Це і стало причиною бунту”, - зазначив Назар Павлик.

До речі, конфліктувати із акторами для Коломійцева не вперше. Скандалом закічилась його робота у Полтавському “Театрі імені Гоголя”. Тоді актори, наставником яких був Коломійцев, теж не витерпіли одіозного керівника. Врешті решт, Коломійцев змушений був подати у відставку.

“Рішення, щодо назначення Коломійцева директором театру було свідомим. Адже у міській раді була нарада, де визначилися із двома кандидатурами. І 2/3 комісії виступали проти кандидатури Коломійцева. Але в кабінетах все таки вирішили по іншому, хоча добре знали, що буквально нещодавно він мав дуже схожий конлікт у полтавському театрі. Зараз боротьба триває не так проти самого Коломіцева, як за театр. Адже будівля муніципальна, і заклад можуть просто закрити”, - говорить Назар Павлик.

Актори бідкаються, що міська рада повністю на боці Коломійцева, і до їхньої думки ніхто не хоче дослухатися. Не вважає себе винним і Коломійцев. Подавати у відставку добровільно він не збирається. Та працювати під його керівництвом актори театру точно не будуть.

“Як можна працювати із людиною, яка тут у Львові називає себе Курбасом, а в Полтаві взагалі вважала себе Ісусом? При цьому нас, акторів, він взагалі зневажає. Для нього ми просто пусте місце. Ми просили просто виявити до нас повагу. У відповідь, Коломійцев почав кричати на нас, називати себе генієм. Знову ж таки, причина конфлікту: він від нас відмовився. За його словами ми є ніхто, просто нулі. Це ж не зовсім нормально. Театр  не власність Коломійцева. Комусь би подобалось працювати із таким директором, ще й художнім керівником? Я думаю, що ні”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #конфлікт_Олексій Коломійцев
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...