• Головна
  • Реформу української міліції розпочнуть зі Львова (ФОТО, ВІДЕО)
15:00, 1 липня 2014 р.

Реформу української міліції розпочнуть зі Львова (ФОТО, ВІДЕО)

Міліція стане ближче до народу. У Фейсбуку вже можна знайти сторінки начальників райвідділів. А оцінка роботи львівської міліції буде проходити на місцях, а не у кабінетах відомств.

Вчора, 30 червня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що реформування міліції розпочнуть із львівської міліції. Про це інформує МВС України.

«У ході першого етапу пілотного проекту планується провести, перш за все, дослідження того, що насправді представляє собою міліція цього регіону, які проблеми, потреби, очікування та пропозиції правоохоронців», - розповів директор Харківської правозахисної групи й один із найактивніших учасників дорадчого міліцейського органу Євген Захаров.

Захаров наголосив на необхідності створення місцевої поліції, яку оцінять жителі регіону, а не чиновники.

Реформу української міліції розпочнуть зі Львова (ФОТО, ВІДЕО), фото-1

 «Ми плануємо створити й автоматизовану систему реакції на повідомлення громадян про скоєння різних злочинів. Сподіваємося, що вже незабаром вона запрацює у Львові та області», - сказав Євген Захаров і зазначив, що будуть введені також деякі механізми для захисту прав затриманих за європейським зразком.

«Хочемо, щоб діяльність міліції була більш прозорою, ніж вона є сьогодні. Як відомо, начальник главку обласної міліції Дмитро Загарія розпорядився всім керівникам райвідділів міста відкрити акаунти у Фейсбуку з метою прямого спілкування з людьми", - додав Захаров.

Під час зустрічі присутні сказали, що покладають надію на мера Львова Андрія Садового.

 «Львів обрано з двох причин. Перше, це позиція громадськості, яка бажала провести подібний експеримент, по-друге, в експерименті візьмуть участь фахівці західного регіону, в тому числі й Львівського університету внутрішніх справ, де є великий кадровий потенціал. Тут також краще всього був організований конкурс з обговорення кандидатур на посаду керівника головного міліцейського управління і, що важливо, саму ідею обговорюваного проекту підтримав новообраний начальник обласної міліції Дмитро Загарія. Ось чому обрання Львова в якості експерименту був не випадковим», - сказав Євген Захаров. 

Реформу української міліції розпочнуть зі Львова (ФОТО, ВІДЕО), фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#міліція Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...