Тема для обговорення
08:00, 20 квітня 2014 р.

Не перетинай межу ...

Тема для обговорення

Якщо можна ще зупинитися - треба зупинитися. Якщо є можливість припинити агресію - треба знайти сили , засоби і можливості і зробити це. Потрібно все виправити в цій країні , поки не пізно...

З примиренням і прощенням у нас завжди було складно . Може тому, що нас , громадян України , постійно стравлюють , розділяють, нагадують , що ми такі різні і відверто нам брешуть. Донбасу брешуть , починаючи з часів СРСР , що Бандера - фашист . Насправді він був націоналістом , але ніяк не фашистом . У роки Великої Вітчизняної він був у концтаборі. Фашисти знищили всю його сім'ю.

Западенцям теж брешуть , розповідаючи , що на сході живуть одні кримінальні  потвори . Але саме схід України дав країні та світу художника Куїнджі і композитора Прокоф'єва , кінорежисерів Лукова і Пічула , спорстменів Чукаріна і Сидоренко , Подкопаєву і Бубку , актора і режисера Бикова і космонавта Берегового. Список імен , які відкривають світу нашу країну , можна продовжувати дуже довго.

Ми не можемо пробачити захід СС Галичину , а захід не може пробачити каральні загони НКВС і - Януковича .

Ці взаємні образи , біль , докори і розпалювані штучно протиріччя вже призвели до того , що в країні фактично йде громадянська війна. Вона дещо відрізняється від тих військових дій , які розгорнулися в 20 -ті роки минулого сторіччя. Однак результат один - гинуть люди.

За офіційними даними Міністерства охорони здоров'я , в результаті масових розстрілів на Майдані незалежності в центрі столиці загинуло 106 осіб. І це аж ніяк не міфічні бандерівці . Серед загиблих - представники всіх регіонів України .

62 -річну киянку Антоніну Григорівну Дворянец до смерті забили міліцейськими кийками беркутівці. Тіло виявили на барикаді на вул. Інститутської. При ній було посвідчення ліквідатора Чорнобильської катастрофи.

Викладач каталітичного університету , житель Львівщини Богдан Сольчаник був убитий зі снайперської гвинтівки пострілом у шию.

Хлопчині з Тернополя Назару Войтовичу було всього 17 -ть, коли його застрелили снайпери.

Експерт Інституту політичних і економічних ризиків і перспектив з Керчі Сергій Кемский був убитий 20 лютого, його тіло доставили в Михайлівський собор , там і пізнали.

 Своє право на країну , вільну від корупції , судового та міліцейського свавілля та кримінального олігархату відстоював і Донбас.

Сьогодні тут , на південному сході , мало хто знає , як загинули їхні земляки .

Краматорчанин Іван Пантелєєв. Був убитий 20 лютого на вул. Інститутській смертельним пораненням в серце. Тіло ідентифіковано в готелі " Україна " м. Києва .

Ще один краматорчанин , Сергій Бондарєв. Загинув 18 лютого від чотирьох кульових поранень під час першого штурму у «Будинку профспілок». У Сергія залишилися вагітна дружина і донька.

Як загинув Володимир Наумов , житель села Шевченка на Донеччині , досі невідомо. Тіло його знайшли на Трухановому мосту .

Від снайперських гвинтівок гинули і міліціонери. Житель Чернігівщини старший сержант Василь Булітко 19 лютого отримав вогнепальне поранення в голову на вулиці Інститутській у Києві. Незважаючи на зусилля лікарів , помер у машині швидкої допомоги.

Житель Харківщини старший лейтенант Віталій Гончаров 18 лютого отримав вогнепальне поранення в шию , несумісне з життям , під час виконання службових обов'язків з охорони громадського порядку в Києві.

Киянин Володимир Євтушок , старший лейтенант , інспектор ДАІ , був розстріляний невідомим під час нічного патрулювання столиці.

 

А тим часом маховик війни все сильніше розкручують ті , хто грає в ці страшні геополітичні ігри , хто створив спеціальний комітет геополітики і тепер намагається перекроїти світ «по образу и подобию своему».

І жорна війни не щадять нікого ...

Донецьк . 13 березня більше тисячі агресивно налаштованих проросійських активістів напали на учасників мітингу за єдність України на площі Леніна.

Спочатку вони закидали своїх опонентів яйцями , петардами і димовими шашками , а коли мітинг закінчився , почали бити учасників акції.

В результаті був убитий 22 -річний Дмитро Чернявський , колишній прес -секретар облорганізації партії " Свобода".

За офіційними даними найбільше постраждали 26 осіб.

Дніпропетровськ . 16 березня після чергового проросійського мітингу біля Оперного театру в Дніпропетровську стався інцидент за участю активістів " Правого сектора " і прихильників зближення з Росією. Постраждали 6 осіб.

Луганщина . При захопленні будівлі СБУ в Луганську постраждали 9 осіб. Ще 10 були серйозно травмовані під час захоплення будівлі Луганської облдержадміністрації.

Миколаїв . У ніч на вівторок , 8 квітня, відбулися зіткнення між активістами Майдану і прихильниками федералізації України , які намагалися проникнути в будівлю обласної державної адміністрації. У хід йшли петарди , фаєри , світлошумові гранати. Дехто не гребував і травматичною зброєю .

В результаті зіткнень до медиків звернулися 15 осіб, з яких 11 госпіталізовані.

П'ять активістів Майдану отримали поранення від пострілів з травматичного пістолета - в них стріляли проросійські активісти.

Харків . 6 квітня у театру Шевченка відбулося зіткнення евромайдана і антимайдану . Петарди летіли з обох сторін , в хід йшли палиці і кулаки. З боку Евромайдана постраждали 11 осіб. Пізніше активісти « антимайдану » захопили обладміністрацію . Під час цього штурму постраждали троє силовиків , один з яких у важкому стані досі перебуває в лікарні.

Наступного дня - 7 квітня- на площу Свободи з українськими прапорами і плакатами прийшли кілька десятків людей. Через годину їх розігнав натовп хлопців з «антимайдану» в масках і з битами. Учасники протесту не змогли дати відсіч і розбіглися в різні сторони. Міліція тоді назвала цифру в 13 постраждалих , в організаційній раді євромайдану сказали , що травми отримали 32 людини , просто багато хто не звертався до лікувальних установ , оскільки боявся , що їх відстежать і «доб'ють».

13 квітня « антимайдан » знову напав на людей, які поверталися з традиційного віче. Відеоролики, на яких видно, як сильно били євромайданівців на станції метро « Університет» , блискавично розлетілися в мережі. Били і жінки , і чоловіки ; палицями , руками і ногами. Добивали навіть сильно поранених і тих, хто стікав  кров'ю на східцях.

За офіційною інформацією в 4-у невідкладну з різними травмами госпіталізовано 8 осіб. Майже у всіх потерпілих черепно -мозкові травми.

Всього в результаті вуличних протистоянь в Харкові постраждало більше 60 осіб

Запоріжжя . 13 квітня 200 антімайдановцев вирішили напасти на мітингувальників за єдність України . Але явно не розрахували сили - більше тисячі українських активістів оточили їх і закидали яйцями і борошном. 48 проросійських активістів отримали легкі травми.

Маріуполь . 17 квітня близько 500 людей, керованих « сірими чоловічками » , напали на військову частину Національної гвардії. Закидали солдатів коктейлями Молотова , вимагаючи здати їм зброю. У відповідь гвардійці відкрили вогонь - спочатку в повітря , потім на ураження. В результаті загинули 4 людей, 16 отримали вогнепальні поранення.

З листопада минулого року , що став початком протистояння в Україні , число загиблих , травмованих , поранених перевалило за 2 тисячі осіб , а за деякими даними - перевищила 3 тисячі осіб. Це потрібно припинити .

Треба зупинитися! Кожному, хто все ще не повернувся з київською барикади і хто тільки впав у протестний раж на сході країни , треба сказати собі : все, досить , я йду додому.

... У Львові щонеділі на центральній площі міста збираються люди і моляться за те , щоб на сході України був мир . Сьогодні , у світле Христове Воскресіння , давайте ми всі помолимося за мир в нашій країні , в нашій єдиній і неподільній України. І пробачимо один одного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...