• Головна
  • Львів’янам стає складніше оплачувати комунальні платежі вчасно
10:04, 16 квітня 2014 р.

Львів’янам стає складніше оплачувати комунальні платежі вчасно

В складних умовах кризи, львів’янам доводиться затягнути паски. Все більше людей економлять на тому, що раніше було для них доступним.

Відчувають нестачу грошей у людей і в ЛКП. Львів’яни повідомляють, що наприкінці місяця працівники ЛКП починають дзвонити додому львів’янам із нагадуваннями про вчасну оплату квитанцій.

«Звичайно ми відчули, що в людей стало менше грошей. Якщо з квартплатою ще якось можемо почекати, за воду в нас вимагають гроші», - кажуть у ЛКП «Цитадель-центр».

Можна побачити черги і у відділах соціального захисту Львова. Люди масово почали оформлювати субсидії на газ.

Так, впродовж четвертого кварталу 2013 і першого кварталу 2014 років, на коли припадає опалювальний період, до відділів управління соціального захисту звернулось 14,5 тис. заявників для оформлення державної житлової субсидії, з яких призначено 14 тис. сімей.

«Зараз на львівських ринках на стільки подорожчали продукти, що доводиться на чомусь економити. Їсти треба. Тому, це комунальні платежі, які наша родина не в змозі вчасно оплатити. Доводиться робити субсидії, щоб легше дихати», - каже пані Галина, яка прийшла оформити субсидії.

У Львівській міськраді таке явище коментують так:

«Такий високий відсоток призначень свідчить про явну поінформованість мешканців про умови призначення державних житлових субсидій, а саме: які для цього потрібні документи, хто може претендувати на цей вид соціальної допомоги та куди потрібно звертатись», - повідомив 032.ua в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Натомість люди кажуть, що теперішня ситуація в Україні просто не дає можливості жити нормально. Все більше львів'ян відчувають на собі наслідки кризи. Оплачувати квитанції за комунальні платежі стає дедалі складніше. Тому і доводиться оформлювати квитанції.

«Для цього потрібно зібрати багато різних документів. Часто декілька разів доводиться прийти сюди, бо якогось папірця не вистачить. Але іншого виходу немає. Субсидії хоч на трохи, але дозволяють зекономити сімейний бюджет», - каже пані Ірина, яка прийшла оформлювати субсидії в Галицькому відділенні соціального захисту.

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

(вул. Ф. Ліста, 5)

 

(вул. Театральна, 10)

 

(вул. І. Виговського, 34)

 

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

 

(вул. В. Липинського, 11)

 

(просп. Червоної Калини, 66)

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#субсидії
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...