• Головна
  • У Львівській області є 17 земельних ділянок, які придатні для будівництва сміттєпереробного заводу
16:38, 14 червня 2017 р.

У Львівській області є 17 земельних ділянок, які придатні для будівництва сміттєпереробного заводу

У Львівській області відібрали 17 земельних ділянок, які за всіма параметрами підходять для розміщення сміттєпереробних заводів.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

За словами директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарія Романчука, уже з 20 червня і по 15 липня, інвестори презентуватимуть місцевим громадам проекти комплексів з утилізації ТПВ.

"Громади, на території яких збудують сміттєпереробні заводи, отримають можливість залучити у свої населені пункти нові інвестиції для будівництва доріг чи соціальних об’єктів", - зазначив Романчук. 

Також він додав, що сміттєпереробні заводи, які збудують на території Львівщини, перероблятимуть відходи не лише Львова, насамперед комплекси із переробки прийматимуть ТПВ із тих районів, де вони розташовані. 

Планується, що у Львівській області збудують принаймні три комплекси із утилізації ТПВ.

Ось графік проведення громадських слухань щодо будівництва заводу:

Як раніше писав 032.ua, у грудні 2016 року голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про оголошення конкурсу на вибір інвестора для будівництва комплексу з утилізації твердих побутових відходів у Львівській області.

7 лютого завершився перший етап конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині. До цього часу тендерну документацію отримали 20 різних компаній, але на тендер подалося тільки 5 різних компаній, які подали власне шість пропозицій.

15 лютого у Львівській ОДА публічно відкрили шість пропозицій від п’яти інвесторів, які зголосилися взяти участь у конкурсі з будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині.  Із 6-ти пропозицій, які були подані на земельні ділянки у Миколаївському та Дрогобицькому районах, лише 3 отримали схвальну оцінку членів конкурсної комісії.

 30-го травня, у Львівській ОДА оголосили переможців конкурсу з визначення інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу. Члени конкурсної комісії підтримали пропозицію заступника голови ОДА Ірини Гримак та визнали переможцями всі три компанії, які потрапили в другий етап конкурсу. 

Тепер переможці ще мають провести консультації із громадами та отримати від них дозвіл на будівництво сміттєпереробного комплексу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...