• Головна
  • Справу щодо трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі можуть передати в іншу область
14:19, 16 березня 2017 р.

Справу щодо трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі можуть передати в іншу область

Справу щодо трагедії на львівському сміттєзвалищі можуть передати у прокуратуру Рівненської області.

Про це сказав Генеральний прокурор України Юрій Луценко журналістам в кулуарах, передає УНН .

“З огляду на звинувачення про якісь політичні аспекти у цій справі я вчора прийняв рішення, що цю справу заберу з львівської обласної прокуратури і передам в іншу область, наприклад Рівненську область, яка завершить слідство і встановиться правові підстави для оголошення підозри тій посадовій особі, яка не зреагувала на листи комунального підприємства про фінансову допомогу аби уникнути трагедії”, — сказав Ю.Луценко.

Він зазначив, що листи від комунального підприємства про необхідність фінансування для проведення робіт на “Збиранці” є.

“Зараз слідство має встановити, до кого вони надійшли, хто їх розглянув, хто не вжив в межах своєї компетенції заходів, аби сміттєзвалище не загорілося і там не загинуло 4 особи”, — сказав Ю.Луценко.

Раніше Луценко заявив, що міського голові Львова Андрію Садовому може загрожувати відсторонення від посади в рамках розслідування справи щодо трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Нагадаємо, що на початку цього тижня міський голова Львова повідомив журналістам, що проти нього хочуть відкрити кримінальне провадження. 

“За що вони мені пред'являть я ще не знаю, але те, що такі наміри є, і такі справи готуються, я знаю. Дізнався я про це в суботу, перебуваючи в Києві і спілкуючись з керівництвом країни” - сказав Садовий 13 березня журналістам. 

Як раніше писав 032.ua, 29 травня, о 05:07 до рятувальників надійшло повідомлення, що у селі Великі Грибовичі виникла пожежа на сміттєзвалищі.  Впродовж 29 травня вогнеборці працювали над тим, аби ліквідувати масштабну пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі. Робота ускладнювалась тим, що поблизу сміттєзвалища не було вододжерел, тому рятувальникам довелось прокласти магістральну лінію довжиною майже 3 км. та організувати підвіз води водовозами.  Тоді загальна площа пожежі становила 2000 кв.м. 

У понеділок, 30 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі після гасіння пожежі стався зсув сміття. Внаслідок цього під завалами опинились троє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, тіла яких знайшли без ознак життя наступного дня. Серед тих, хто потрапив під завал сміття, ймовірно, є й еколог комунального підприємства "Збиранка". Чоловіка не знайшли досі.

Минулого місяця Юрій Луценко заявив, що пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі у травні минулого року сталася через "недотримання технологічних умов зберігання мас сміття та ведення цього господарства. 

Натомість, мер Львова Андрій Садовий неодноразово стверджував і стверджує, що на Грибовицькому сміттєзвалищі стався підпал. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...