• Головна
  • Христина Береговська не впевнена, що стародруки з Львівської галереї мистецтв зникли
22:19, 28 лютого 2017 р.

Христина Береговська не впевнена, що стародруки з Львівської галереї мистецтв зникли

Директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська висловила сумніви, що стародруки з Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницькього зникли.

Про це вона сказала сьогодні під час прес-конференції 28 лютого, відповідаючи на запитання журналістів з приводу зникнення стародруків у Львівській національній галереї мистецтв.

“Я сиділа тоді в Каліфорнії і вранці дивилася ці новини. В мене був шок за десятки тисяч кілометрів. По-перше, Іноземні видання сказали, що пропали експонати з галереї мистецтв на 95 млн доларів. Я думала – “почистили все”, всю галерею. Насправді зникло кілька книг. Сказали, що вони були подерті, але якщо заглибитися в передісторичні моменти, як Возницький збирав ці експонати – були різні ситуації, різні шлях примноження надбань. Не можна декларувати все поверхнево і робити з цього піар-акцію. Ці твори…. Я не є впевнена, що вони зникли”, - сказала Христина Береговська.

“Розслідування ще триває і результатів цього розслідування ще немає”, - зазначила вона.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що з фондосховища Львівської галереї мистецтв зникло 95 стародруків і два манускрипти. Серед зниклих видань є досить рідкісні стародруки, зокрема, «Апостол» Спиридона Соболя, Євангеліє ХVІ і ХVІІІ ст.

За фактом зникнення музейних стародруків і рукописів у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Ознайомитися із переліком зниклих видань можна ТУТ.

Як змінився Львів за останні 32 роки: таймлапс від Google.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...