• Головна
  • Земельна ділянка на Яворівщині не підходить під полігон та завод з переробки ТПВ, - висновок науково-експертної групи
Важливо
19:16, 16 лютого 2017 р.

Земельна ділянка на Яворівщині не підходить під полігон та завод з переробки ТПВ, - висновок науково-експертної групи

Важливо

Сьогодні відбулось чергове засідання науково-експертної групи, яка повідомила, що земельна ділянка на Яворівщині  не відповідає нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

Вивчивши ситуацію щодо ділянки на території колишнього ЯДГХП «Сірка» у Яворівському районі, проаналізувавши наявні в ТзОВ «Інститут «Гірхімпром» дані, науково-експертна група дійшла висновку, що запропонована земельна ділянка розташована в карстово небезпечній зоні, де відповідно до ДБН облаштування полігонів не допускається, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Також комісія констатувала, що ділянка не відповідає вимогам державних будівельних норм, у частині їх дотримання щодо відстаней до відкритих водоймищ, культурно-оздоровчих об’єктів, водозаборів, заповідних територій національного та європейського значення.

На ділянці проявляються невідповідні нормативам ознаки повторюваності вітрів різних напрямків (рози вітрів) стосовно житлової забудови, зон відпочинку та інших місць масового перебування населення за межами санітарно-захисної зони об’єкта.

Впродовж останніх років відбулися глибокі незворотні зміни в ландшафтно-геологічній структурі довкола промислового майданчика «Сірки» та інших територій Яворівського району. На місці сірчаних кар’єрів утворились великі озера, орієнтовною площею 700 га.  Недалеко від промислового майданчика протікає р. Шкло, яка впадає у р. Сян, далі в р. Віслу басейну Балтійського моря. Відтак, комісія вважає, що все це робить цілковито недопустимим створення сміттєсховищ і екологічно загрозливих підприємств на цій території.

Відтак, науково-експертна група вважає неможливим використання промислового майданчика підприємства «Сірка» для будівництва полігону твердих побутових відходів і сміттєпереробного заводу.

"Просимо громади  Львівщини допомогти громаді міста Львова у скрутній ситуації, що склалася з видаленням відходів з території міста, шляхом сприяння почерговому, в узгоджених обсягах прийняттю відходів міста Львова на своїх смітєзвалищах до часу спорудження санітарно безпечного підприємства обробки твердих побутових відходів. Таке підприємство знешкоджуватиме не лише відходи міста Львова, але й відходи інших громад краю», - йдеться у висновках роботи науково-експертної групи.

Додамо, що за інформацією, яку озвучив журналістам сьогодні міський голова Львова,  науково-експертна група мала оприлюднити свій остаточний звіт завтра, 17 лютого.

Нагадаємо, 27 січня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За результатами комісії Львову погодили виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га. і 30 січня голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" цієї земельної ділянки.

Того ж дня міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення науково-експертної групи для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону. Перше цієї науково-експертної групи відбулось 31 січня цього року, а 1 лютого кандидат технічних наук Юрій Зима повідомив, що за попереднім висновком науково-експертної групи земельна ділянка на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівської «Сірки»,  є непридатною для будівництва будь-яких об’єктів поводження з відходами.  

Як учора повідомила, заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак Львівська міськрада досі не зареєструвала земельну ділянку на Яворівщині, яку їй надали для будівництва сміттєпереробного заводу

Як виглядає земельна ділянка на Яворівщині про яку йде мова дивіться ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...