• Головна
  • Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність - можливо!
Новини компаній
10:15, 2 липня 2016 р.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність - можливо!

Новини компаній

У неділю, 26 червня, з нагоди міжнародного дня боротьби з наркотиками клініка «РеСенс» організувала відкриті заходи, які були спрямовані на те, щоб донести суспільству гостроту цієї проблеми, яка зараз надзвичайно поширена у соціумі.

Завдяки клініці «РеСенс» перемогти наркоманію - можливо

Наркологічна клініка «РеСенс» - це організація, яка займається не тільки авторською методикою реабілітації, але й особистісним розвитком. У клініці відбуваються дуже багато тренінгів для хлопців і дівчат для того, аби вони змогли віднайти свій сенс у житті.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-1

За словами директора організації «РеСенс» Сергія Гладкомаса, клініка займається лікуванням форм залежності, а саме наркоманією, алкоголізмом, ігроманією та анорексією.

через 10 років у нас буде мало людей, які будуть працювати

«Проблема залежності у нашій країні є дуже велика. За статистикою, через 10 років у нас буде мало людей, які будуть працювати. Залежна людина – це споживач, а не та людина, яка щось дає суспільству, державі. Зараз дуже розвинута підліткова наркоманія, алкоголізм. Багато хто вважає, що колишніх залежних людей не буває, але я із впевненістю можу сказати, що є. Водночас, це дуже клопітка і професійна робота, яка займає надзвичайно багато часу», - розповідає директор наркологічної клініки «РеСенс».

Відомо також, що організація «РеСенс» має свою ліцензію, а саме відповідний дозвіл на проведення медичних послуг.

«Наша клініка – одна  з небагатьох клінік такого масштабу, які мають не тільки свідоцтво та свою методику реабілітації, але й дозвіл на проведення певних медичних процедур», - наголошує Сергій Гладкомас.

Реабілітація у центрі насамперед базується на відновленні та формуванні у людини норм особистості та соціальної адаптації. За основу в реабілітаційному процесі близько 50 спеціалістів беруть творчий, інтелектуальний, фізичний та емоційний потенціал. Найголовніше завдання – це є відновлення та формування цього потенціалу, щоб людина у майбутньому змогла самостійно будувати своє життя, не повертаючись до вживання наркотиків у будь-яких дозах.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-2

На сьогоднішній день успішно провели лікування у клініці понад 45-48% залежних людей, які звернулися за допомогою, аби позбутися своїх проблем.

«З людьми, які пройшли лікування у нашій клініці, ми не втрачаємо зв’язок. Адже стараємось цікавитись їхнім життям, телефонуємо рідним, дізнаємось як вони, чим займаються та в якому зараз перебувають стані», - зазначає директор наркологічної клініки «РеСенс».

На обліку у центрі на сьогодні перебуває 90 пацієнтів, які проходять лікування, аби звільнитись від своїх залежностей.

«Лікування наркозалежних розпочинається із відвідування центру, споглядання умов. Згодом долучаються лікарі, складається психологічний портрет і проводиться фізична діагностика стану. Людина перебуває у клініці стаціонарно під наглядом лікарів, адаптується і тоді уже розпочинається так звана реабілітація», - розповідає заступник директора клініки «РеСенс» Євген Скадовський.

Клініка складається із чотирьох відділень, а саме лікувально-відновлювальне, де проводяться медичні процедури, реабілітаційний процес наркозалежних, реабілітаційних процес алкозалежних та ін. Перші консультації, які проводяться у центрі є безкоштовними, а сама вартість лікування за один місяць сягає близько 7 тис. гривень. Зазначимо також, що центр надає і соціальні умови саме тим людям, яким бракує коштів на відповідне лікування. На теперішній час у клініці знаходяться 17-ро людей, які перебувають на бюджеті, 8-ро – проходять лікування безкоштовно.

перші консультації є безкоштовними

Свою підтримку наркологічній клініці надають і державні структури, адже головне завдання влади донести інформацію до громади.

"Давно вже не секрет, що місто Львів, на жаль, зараз насичене наркотиками, вони є серед підлітків і в просторі. Потрібно якомога більше розповідати про те, чим це закінчиться, як це працює, адже на сьогодні є дуже мало такої інформації, тому така акція, яка відбувається сьогодні є дуже важлива. Подібних організацій та клінік є багато насправді, але будемо відвертими, вони є не настільки ефективними, адже їх не цікавить як складеться доля того хлопця чи дівчини, які проходили реабілітацію у їхньому центрі. Тут важливий комплексний підхід, а це не тільки біологічна чистка організму, але й також соціалізація, адже основним є також і те, чим буде займатись ця людина, яка вийде в соціум після лікування", - розповідає директор Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, депутат ЛМР Оксана Рубай.

Депутат Львівської міської ради також додає, що сьогодні потрібно гостро підняти проблему наркозалежних та алкозалежних, адже суспільство повинно розуміти, що це за проблема, щоб воно не намагалось втекти від неї.

"Робота наркозалежних базується фактично на фінансуванні батьків. У цьому держава, на жаль, мало бере участь, лишень у медичному аспекті і цього є також не достатньо. Я прийшла підтримати сьогодні залежних людей. А так як сьогодні клініка "РеСенс" організувала цю акцію, вона хоче показати, що вона є відкритою до людей, хоче розповісти про свою роботу, а це означає, що вони працюють якісно", - зазначає депутат ЛМР Оксана Рубай.

Наркологічна клініка "РеСенс" має також чудово налагоджену співпрацю із Винниківською школою-інтернат, адже разом організовують чимало цікавих проектів для дітей із проблемою наркоманії.

в залежних людей є велика віра в життя 

"Представники клініки "РеСенс" проводять із дітьми різноманітні лекції, а саме про те, що ви знаєте про залежність і формування принципів. Хлопці, які були залежними знають проблему зі середини, адже найпростіше попередити негативні її прояви, аніж потім з ними боротися. Ми дуже вдячні їм за такі візити до нашої школи. Також на перспективу ми плануємо розпочати співпрацю спеціалістів "РеСенсу із нашими дітьми і батьками. Ми разом працюємо вже близько 4 років і організовуємо продуктивні заходи, за допомогою яких боремося із наркоманією. В залежних людей є велика віра в життя і велике бажання допомагати іншим", - розповідає соціальний педагог школи-інтернат Інна Антонова.

«Хто не падає, той і не підіймається»

В рамках міжнародного дня боротьби з наркотиками клініка "РеСенс" вперше провела масову акцію - благодійний флешмоб. Найбільш позитивним моментом цієї акції є те, що залежні люди не побоялися вийти на площу і відкрито заявили про те, що вони хочуть позбутися цієї проблеми. 

ми намагаємось відродити душу цих людей

"Це дуже важливий момент, коли людина не приховує своєї залежності і відкрито про це говорить, але не для того, щоб показати, а для того, аби привернути увагу інших людей до цієї проблеми. Таким чином люди побачать, що є можливість проходити реабілітацію, а згодом ресоціалізацію. Ми показуємо певну солідарність із нашою громадськістю і цю проблему ми підіймаємо дуже гостро, але, водночас, це відбувається м’яко і щиро. Ми не кажемо про те, що наркомани - це маргінали, або алкоголіки – це маргінали, останні люди. Це не правда. Ці люди є творчими, вони роблять це суспільство кращим і кожен день зростають і приносять щось для нашої держави, для нашої громадськості. Основна їхня проблема полягає у тому, що вони не можуть проявити свій потенціал. Тому наша клініка дає такий шанс, аби залежні люди стали успішними членами суспільства. Ми намагаємось віддати душу цим людям і відродити їх душу, адже наркотик найперше вбиває душу людини. Наркотик забирає у людини цінності, принципи, забирає у людини Бога. Отож, не можна бути байдужими до проблеми наркоманії, до проблеми залежності", - розповідає організатор акції Інна Горгонтій.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-3

Благодійний флешмоб, який організували представники клініки «РеСенс» має на меті сформувати когорту не байдужих людей, які готові прикладати зусиль до вирішення цієї проблеми.

«До нашої організації приходять люди, в середньому це 200 звернень в місяць, які вже мають певну проблему, і відповідно вони приходять із суспільства і пізніше йдуть у суспільство. Соціально адаптуватися є дуже важко, коли не готова одна із платформ. В основному це є звернення батьків, близького оточення, адже залежній людині є дуже важко зробити цей відповідальний крок, тому в основному це робиться за підтримки батьків», - наголошує заступник директора НЦ «РеСенс» Євген Скадовський.

Під час акції на площі Ринок у спеціально встановлених наметах також проводились безкоштовні консультації з професіоналами у сфері реабілітації залежних. Поблизу Ратуші було встановлене Полотно Єднання, де кожен зміг зобразити своє ставлення до наркотиків з одного боку і до життя і його сенсу з іншого.

"Поставити свій відбиток на Полотні Єднання - це означає приєднатися душею і серцем до того, що ми проти наркотиків і хочемо подарувати людям шанс віднайти свій сенс у житті", - стверджує організатор благодійного флешмобу Інна Горгонтій.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-4
Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-5

Усі охочі мали можливість фарбами у балончиках або руками у фарбі взяти участь у такому символічному занятті. Також кожен міг зробити фотографії на фоні свого малюнку і Полотна Єднання.

з наркотиками потрібно боротися і це можливо

«Ми сьогодні прийшли на цю площу, аби об’єднати суспільство, підняти толерантність, відношення і ставлення до залежної людини. Я вважаю, що у нас дуже відповідальна місія і ми несемо, мабуть перший такий в Україні, дуже відповідальний момент. Залежність можна подолати, але потрібно розуміти, що усе починається від самої людини. Ми є обличчям того, щоб показати те, що залежність є не смертельною. Якщо людина хоче, вона може її подолати і впродовж свого життя підтримувати та контролювати цю залежність. Я впевнена, що ми можемо бути достойними членами суспільства та доказати іншим нашим прикладом, що з наркотиками можна боротися. Наркотик – це ворог, який завдяки нашому з нами єднанню буде подоланий. Саме завдяки щирості, відкритості та відвазі. Цим виходом на площу, ми хочемо показати те, що з наркотиками потрібно боротися і це можливо. Наша організація – є перша в Україні, яка підходить і з духовного спектру до цього тому, що ми всі розуміємо, що без духовності не можливо позбутися жодної залежності. Найперше, що ми намагаємось пояснити усім людям, які проходять у нас реабілтацію це те, що без Бога, без його допомоги ми нічого не варті, ми не можемо існувати і нічого зробити. Духовний аспект - це найважливіша складова і ми ставимо її на перше місце. Наша клініка не прив'язана до конкретної релігії, у нашій організації панує свобода вибору», - розповідає організатор акції Інна Горгонтій.

Представники НЦ «РеСенс» завдяки цим заходам мали на меті донести суспільству, що залежні люди також мають право бути повноправними його членами.

«Заходи, які відбуваються сьогодні повинні об’єднати суспільство. Залежні люди – це не вигнанці, не прокажені, цим людям потрібна підтримка та розуміння. Залежність – це хронічна захворюваність, до прикладу так як язва, тут потрібна завжди профілактика. Людина виходить в суспільство, а суспільство її відштовхує. У цьому випадку людина повертається до старих знайомих, адже впевнена, що вони її підтримають і приймуть. Також коли людина приходить на роботу, а у колективі дізнаються про те, що вона у минулому залежна, ця особа нікому не потрібна. Тоді отримуємо замкнуте коло», - зазначає Сергій Гладкомас.

У заходах взяли участь чимало наркозалежних хлопців, і дівчат, які хотіли донести усім громадян, що до цією проблеми потрібно відноситись із неабиякою серйозністю, адже вона надзвичайно поширена у теперішньому часі.

ми працюємо за авторською методикою

«Я у центрі перебуваю вже 9 місяців і сьогодні ми організували такий флешмоб проти вживання наркотиків та інших залежностей. Ми працюємо за авторською методикою, яка поєднує у собі елементи 12-ти крокової програми реабілітації. Найперший крок – це прийняття тієї хвороби, яку ти маєш. Адже як можна лікувати хворобу, яку ти не визнаєш. Психологи, психотерапевти працювали з нами спочатку над тим, щоб ми визнали свою хворобу, а згодом ми уже змінювали свої життєві принципи, характер. Коли ми змінюємо мислення на ту чи іншу ситуацію, водночас ми змінюємось самі», - наголошує представник НЦ «РеСенс», - розповідає наркозалежна Марина.

Марина, яка сьогодні проходить лікування у наркологічному центрі, каже, що перебування у клініці створює великий дискомфорт.

у центрі ми як одна сім’я

«Як тільки я прийшла в центр я була в шоці. Реабілітація є дуже дискомфортною, адже коли вона комфортна, тоді це – санаторій. Має бути певний дискомфорт і людина повинна справлятися з цими емоціями, тоді вона стає сильнішою. Люди, які зі мною працюють вивчають мою психіку, мою поведінку і показують мені, яка я є насправді. В мене дуже поверхневе бачення себе. У центрі зараз я працюю тренером із фітнесу, у нас є басейн, кожен має свої обов’язки, ми як одна сім’я», -  зазначає Марина.

Скільки ще часу пробуде у центрі Марина наразі не знає, адже каже, що поки працює над своїм вдосконаленням. 

Своє історією із нами також поділився наркозалежний хлопець на ім'я Стас, який є представником організації "РеСенс". Хлопець розповів про те, що впродовж 10 років він приймав наркотичні препарати і лише три місяці тому розпочав реабілітацію.

у мене з'явилось бажання допомагати іншим

"У клініці я дуже багато чого навчився, а саме долати важкі завдання. А найбільше, що мені подобається, це те, що у мене з'явилось бажання допомагати іншим. Я почав цінувати те, на що раніше не звертав уваги. Коли у перший місяць реабілітації до мене прийшли батьки, я їх так цілував, немов дуже великий період їх не бачив. Такого в мене ще не було", - розповідає наркозалежний хлопець Стас.

Організатори благодійної акції влаштували також символічну «Ходу у білому» на гору «Високий замок», яка стала для усіх учасників значним подвигом у подоланні певних бар’єрів.

«Будь-яким змінам, будь-яким досягненням потрібно прикладати зусиль, а саме тоді коли піднімаємось до конкретних вершин. Щоб досягнути змін у залежності, до цього потрібно прикласти чимало зусиль. Всі ми знаємо, що найважче - це розпочати з себе, але вже коли ми змінюємо себе, тоді і відповідно можна змінити все навколо і таким чином об’єднати суспільство, щоб люди стали не байдужими до цієї ситуації. На сьогодні друга-третя сім’я має проблеми із залежностями і це не стосується соціального статусу», - стверджує директор клініки Сергій Гладкомас.

найважче - це розпочати з себе

Символічна "Хода у білому" не отримала назву просто так, адже білий колір для організації має дуже широке поняття.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-6
Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-7

"Для нас білий колір означає воїн світу. Це сентиментальне, але дуже важливе поняття. Воїн світу - це та людина, яка бореться проти темних сил, а наркотики - це є основна зброя диявола проти людини. Сьогодні ми одягаємо білий колір, тобто підтверджуємо те, що ми є воїнами світу і воїнами добра. Наша ціль - це бути з Богом і віднайти сенс життя", - зазначає організатор Інна Горгонтій.

наркотики - це  основна зброя диявола проти людини

Опісля приходу на «Високий замок» організаця «РеСенс» влаштувала і благодійний ярмарок, який полягав у зборі коштів за творчі роботи залежних людей. Зібрані кошти будуть надані в інтернат діткам, які потребують допомоги.

«Ці творчі роботи не мають жодної мистецької цінності, але вони мають дуже велику цінність - духовну. Ці люди не є художниками, але вони старалися, адже хотіли саме таким чином виявити свою творчість. Сьогодні ці роботи ми продаємо не як якісну продукцію, а робимо це символічно заради того, аби потім віддати дітям-сиротам. Сьогодні на ярмарку продаються також мої книжки. Ними я хочу показати те, що я також залежна людина, але я це пережила, перейшла і моє життя не стало від цього похмурим, воно не втратило своєї якості, а, навпаки, здобуло сенс через проходження перепони - наркотиків. Я це пережила, через це перейшла і в мене зараз певний здобуток, яким я хочу поділитися із громадськістю - це мої вірші", - розповідає організатор акції Інна Горгонтій.

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-8
Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-9

Ми повертаємо сенс життя

Ми громадяни повинні розуміти, що залежні люди є такі ж, як і усі інші. Отож, головне завдання, яке покладено на нас – це допомогти їм реалізувати себе у житті та повірити у свої можливості.

змінити можна все

«Змінити можна все. У кожній залежній людині всередині є дуже великий потенціал, великі таланти і вони можуть досягнути навіть більше, аніж вони собі уявляють. Потрібно тільки свій потенціал направити у правильне русло», - зазначає директор клініки «РеСенс».

В свою чергу заступник директора наркологічної клініки «РеСенс» запевняє, що люди, які мають залежність обов’язково повинні бути впевненими у собі і не робити із життя катастрофу.

«Вирішення такої складної проблеми забирає багато часу, але у жодному разі людина не повинна падати у відчай. Немає такої ілюзії, що проблема, яка лікувалась десятиліттями може вирішитись за один день. Потрібно реально дивитися на речі і вірити в себе, але водночас пам’ятати про те, що легко цю проблему не вирішити», - розповідає заступник директора клініки Євген Скадовський.

На думку депутата ЛМР Оксани Рубай, наркозалежним людям можуть допомогти лише професіонали і жива книга.

наше завдання - підтримати залежних людей

"Успішними є ті заклади, де волонтерами чи працівниками є колишні залежні, адже вони бачать цю проблему якнайкраще і вони є живою книгою. Ці люди розуміють залежних як ніхто, вони розуміють кожен їх наступний крок, адже вони зі свого прикладу можуть показати, що вони були у такій ситуації і вийшли з неї. Цю проблему глибинно можуть знати лиш самі наркозалежні. Наше завдання - підтримати залежних людей, не жаліти їх, турбуватися про них і відноситися до них із відповідальною любов'ю", - розповідає Оксана Рубай.

Висловлює свою позицію і соціальний педагог Інна Антонова щодо того, як потрібно жити наркозалежним людям. Насамперед, педагог наголошує на тому, аби віра у себе завжди була присутня незважаючи на будь-які обставини.

"Я хотіла би підкреслити те, що ніколи не стидно просити про допомогу, потрібно вірити в себе, вірити в те, що є люди, які завжди підтримають і допоможуть", - зазначає соіцальний педагог школи-інтернат Інна Антонова.

Підсумовуючи вищесказане можна із впевненістю зазначити, що основне у боротьбі із наркоманією - це знаходження причини залежності, а вона відповідно лежить в основному - в площині духовності, відсутності справжніх цінностей. Отож, потрібно усім задуматись над причиною залежності і зрозуміти, що причина - це тривога і порожнеча в душі, яку ми заповнюємо шкідливими звичками. З цього випливає і другий крок - віднайдення справжніх цінностей, заповнення цієї так званої порожнечі. Потрібно вірити, що людина зможе позбутися хвороби завдяки знаходженню причини. Звідти випливає найголовніше завдання, яке стоїть перед людьми - це нести відповідальність за своє життя і відповідати на його запити. 

Клініка «РеСенс»: перемогти наркотичну залежність  - можливо!, фото-10

У Львівській області наркололічна клініка "РеСенс" розташована за такими адресами:

м. Винники, вул. Кияка,4.

м. Дубляни, вул. Ярослава Мудрого,5.

с. Підгірне, вул. Козацька,22.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #РеСенс #наркотики
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,70
42,83
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...