Андрій Первозданний відомий також як апостол Андрій.Народився на початку І століття. Він був учнем Ісуса Христа. Про Андрія Первозданного, як і про інших учнів, нам розповідає Новий Завіт.

Святе письмо свідчить, що Андрій рідний брат апостола Петра. C самого дитинства вони займалися риболовлею. Народився, жив і працював у Віфсаїді, на березі Галілейського озера. Андрій став першим учнем сина Божого, тому апостола і називають Первозданним. За деякі даними, спочатку Андрій Первозданний був учнем Іоанна Хрестителя.

Апостол мав чисту душу. Житіє цього Святого говорить про багато випадків, коли він воскрешав померлих. Всього Андрій Первозданний повернув до життя більше 10 осіб, серед яких діти, чоловіки і жінки. Він рятував вояків, утоплеників, задушених, укушених зміями, убитих.

Існує легенда, що Андрій проповідував вчення Господнє в Скіфії, Фракії. Також, в «Повісті временних літ» знаходимо інформацію про те, що Андрій Первозданний проповідував на Київській Русі.

Косий хрест, на якому розіп'яли Святого, називають Андріївським хрестом. Так як Андрій Первозданний був рибалкою, то цей хрест став символом морського флоту. Вважається що життя апостола обірвалася близько 70-го р н. е. На місці смерті Святого звели Собор Андрія Первозданного, найбільший в Греції.

Кому підійде

Купити ікону Андрія Первозданного рекомендується мандрівникам, морякам. Святий є покровителем всіх, хто пов'язаний з водною стихією. Саме тому образ апостола підійде до душі морякам і членам їх сімей. Всі, хто підносить молебні святому, заручаються підтримкою покровителя в запланованих справах.

Також добре мати цю ікону на робочому місці і вдома. Так як Андрій Первозданний був проповідником і багато подорожував, він протегує над вчителями іноземних мов, перекладачами. Тому цю ікону можна подарувати своєму педагогу. Купити ікону можна за посиланням https://icon-store.com.ua/ikona-andreia-pervozvannogo-ruchnoi-raboty

Доречно подарувати ікону Андрія Первозданного в сім'ю, де є маленькі діти, особливо, дівчинки. Святий апостол беріг свою цнотливість все життя і ніколи не мав дружини. Батьки звертаються до цього апостолу з моліннями про цнотливість своїх дочок, а також про хорошого майбутнього чоловіка.

Молитва до Андрію Первозданному допомагає знайти, а також зміцнити віру. Ще його вважають заступником Вітчизни. До апостола часто звертаються в молитвах з проханням про збереження миру і благополуччя. Присутність цього образу в Вашому домі стане запорукою успіху в запланованих справах. Більше про ікони та святих можна знайти тут.