На сьогоднішній день з питанням оформленням документів стикається кожна людина, адже без них неможливо зареєструватись за місцем проживання, влаштуватись на роботу, здобути освіту чи виїхати за кордон. А документи для того, щоб перетнути межі країни – це окрема тема. В той час, як більшість паперів для користування в Україні можна виробити у відповідних організація в районних чи обласних центрах, документи для виїзду за кордон вимагають багато часу і зусиль. Одним із обов’язкових документів для виїзду за межі держави є довідка про несудимість.

Що таке довідка про несудимість і коли вона потрібна

Довідка про несудимість – це офіційний документ, який видається Міністерством Внутрішніх Справ України. Така довідка засвідчує про відсутність судимостей і причетності до кримінальних злочинів. Він видається з метою наступного пред’явлення їх в державних органах України і країн зарубіжжя. Інформація про відсутність судимостей потрібна в закладах іноземних держав при оформленні візи, отриманні громадянства чи права проживання, працевлаштування за кордоном, а також під час вироблення або поновлення таких виїзних документів, як закордонні паспорти, проїзні документи для дітей після 14 років і т.д.

Де можна отримати довідку про несудимість

Для того, щоб виробити довідку про несудимість, треба звернутися у Відділ інформаційних технологій МВС України. Вони знаходяться у всіх обласних центах України.

Набагато краще і зручніше буде замовити довідку про несудимість на веб сторінці компанії Апостиль і точка. Ця компанія займається саме такими послугами.

В першу чергу тут потрібно отримати квитанцію для сплати вартості послуг. Те, скільки грошей необхідно буде оплатити, відрізняється залежно від бажаного терміну отримання документу. Потім з квитанцією, копією та оригіналом паспорта слід звернутись за бланком заяви для отримання довідки. Про те, коли вона буде готова, можна дізнатись після того, як заява буде написана.

Довідка про несудимість у ЛьвовіВироблення довідки про несудимість часто пов’язане із труднощами, найголовніша із яких – черги. Тому зазвичай люди приходять до відділів інформаційних технологій ще до того, як він відчиняється, щоб першими зайняти місце у черзі. В самому центрі теж доводиться стояти в чергах, бо процес видачі такої довідки порівняно складний і виконується кількома спеціалістами. А іноді буває так, що людина просто не встигає подати вже заповнений бланк і їй доводиться приходити наступного дня. Щоб знову стояти в чергах, поки не отримає потрібного документу. Ще одним нюансом, пов’язаним із отриманням довідки про несудимість, як і будь-якого іншого документу, є ставлення працівників. Через надмірну перевантаженість роботою вони можуть нагрубіянити і загалом поводитись непривітно. Тому часто ті, хто вирішив отримати довідку самостійно, жалкують про своє рішення. Ще б пак, адже стільки часу та нервів було витрачено.

Як краще отримати довідку про несудимість

Оскільки МВС України знаходиться в Києві, набагато доцільніше буде скористатись послугами київської компанії. Копію паспорта можна доставити будь-якою кур’єрською службою, а далі справу зроблять спеціалісти. Це дозволить не лише зекономити час, а й гроші, а також збереже спокій.