• Головна
  • Партії Порошенка та Ляшка продовжують лідирувати на виборах
15:16, 22 жовтня 2014 р.

Партії Порошенка та Ляшка продовжують лідирувати на виборах

Згідно соціологічного дослідження “Громадської думки”, оприлюдненого сьогодні на прес-конференції в Укрінформі: «рівень підтримки партії «Блок Петра Порошенка», дорівнює 28% громадян. На другому місці опинилась Радикальна партію Олега Ляшка, яку підтримують майже 14% опитаних, політична партія «Народний фронт»  отримала 8%» - заявив Володимир Подгорнов, президент фонду. На його думку, такий тренд залишиться і до дня виборів, що власне і стане фінальним результатом парламентської кампанії.

2

Обираючи за яку партію голосувати, громадяни віддають перевагу тим, хто продемонстрував практичну діяльність, конкретні дії у вирішенні проблем (27%), також велике значення відіграє особистість лідера, який очолює політичну силу (майже 25%).  Найменше значення для респондентів має програма партії та офіційні заяви лідерів партії  (6%). 

Згідно з результатами дослідження майже половина населення України вважає, що політичні партії мають сприяти залученню справжніх фахівців, професіональних кадрів (цю ідею підтримують 43% опитаних) і запобігати їхньому відтоку, а також  більше уваги приділяти  молодим кадрам (цю ідею підтримують майже 40% опитаних).  Існуючі партії  мають продемонструвати відкритість (на цьому наголошує ¼  опитаних) та радикальність (про це заявляють понад 20% опитаних) у вирішенні нагальних питань. Водночас на ідеологічності стосовно вирішення конкретних проблем, що турбують простих  громадян наголошують лише до 7,5% опитаних. 

Партії Порошенка та Ляшка продовжують лідирувати на виборах, фото-1

Терміни проведення польового етапу дослідження  — 4-17 жовтня 2014 року.

Генеральною сукупністю дослідження було населення України  віком від 18 років і старші.  Обсяг вибіркової сукупності становив 2000 респондентів. Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником. 

Помилка репрезентативності дослідження  становить +/- 2,4%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,80
EUR
42,62
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...