• Головна
  • ЗМІ: Після виборів долар може подорожчати
19:43, 17 жовтня 2014 р.

ЗМІ: Після виборів долар може подорожчати

У Нацбанку занадто мало валютних резервів, продаючи які через аукціони та валютні інтервенції можна було б утримувати курс гривні довше, ніж декілька тижнів. Єдина надія НБУ - умовити МВФ, Світовий банк та інших міжнародних спонсорів влити в Україну ще мільярди доларів, що дозволило б задовольнити попит на валюту, пише «Голос.UA».

Саме з цією метою нинішній глава Нацбанку Валерія Гонтарева у супроводі свити вирушила в США, зазначає видання. Члени делегації візьмуть участь у щорічних зборах Міжнародного валютного фонду і Світового банку, а також проведуть зустрічі з високопосадовцями Держдепартаменту США, місцевого міністерства фінансів, керівництвом МВФ, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Міжнародної фінансової корпорації, повідомив НБУ. Перекладаючи з бюрократичної мови людською: Гонтарева і компанія благатимуть усіх кого тільки можливо: дайте грошей, і побільше!

Інших варіантів немає, зазначає видання. Експорт, який забезпечує основний притік валюти в країну, скорочується місяць від місяця швидше насамперед через війну на сході, яку все ніяк не може припинити нинішній уряд. З країни тікають іноземні інвестори, забираючи з собою мільярди доларів. А незграбні дії самого НБУ за нинішнього керівництва тільки розгойдали валютну паніку. На відміну від Сергія Арбузова та Ігоря Соркіна, які уникали і девальвації, і інфляції, і паніки на банківському ринку, що Гонтарева, що Кубів влаштували і те, й інше, і третє.

Поки не відбулися вибори, у Нацбанку є можливість підтримувати курс валютними інтервенціями та аукціонами. По суті, зараз він робить рівно те ж, що робив Нацбанк і за Арбузова - за що його свого часу тодішня опозиція люто критикувала. Але доларові резерви не безмежні, і це розуміють всі. Тому у НБУ не залишиться іншого виходу, як припинити підтримку ринку, як тільки політична необхідність у цьому відпаде, щоб не розгубити залишки золотовалютних резервів. І тоді гривню вже нічого утримувати не буде, пише видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...