• Головна
  • Соціологи: до парламенту проходять БПП, партія Ляшка, „Батьківщина” та „Свобода”
18:10, 1 жовтня 2014 р.

Соціологи: до парламенту проходять БПП, партія Ляшка, „Батьківщина” та „Свобода”

Блок Петра Порошенка має найвищі шанси перемогти на позачергових парламентських виборах, також до Верховної Ради проходять Радикальна партія, «Батьківщина» і ВО «Свобода».

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, представлені Всеукраїнською соціологічною службою 1 жовтня в прес-центрі «Інтерфакс-Україна».

 За інформацією ВСС , перша п’ятірка лідерів за електоральними вподобаннями населення виглядає наступним чином: Блок П.Порошенка (26,2%), Радикальна партія О.Ляшка (8,1%), "Батьківщина" (7,6%), "Свобода" (6,1%), "Громадянська позиція" та "Народний фронт" (по 4,3% голосів). Далі розташувалися „Сильна Україна” (3,1%) і „Самопоміч” (2,1%). Комуністична партія і Опозиційний блок набирають 1,6% та 1,2% відповідно.

 Директор з наукових питань ВСС Борис Сагалаков зазначив, що на результати виборів вплине ситуація на сході країни.

 «Думаю, що явка на сході буде не дуже висока, тому долю виборів вирішуватимуть західна і центральна Україна. Відсутність сходу і Криму дає національно-демократичним силам можливість провести в Раду своїх кандидатів по партійним спискам», – зазначив соціолог.

 На питання, „Чим   зумовлений   ваш   вибiр   даної   полiтичної   сили?” більшість (39,1%) опитаних відповіла „надією на позитивні зміни, пов’язані з партією”. Ще 26,5% пояснили свій вибір протестом проти погіршення життя, 24,9% - довірою до лідера партії/блоку, 22,2% - практичною діяльністю партії/блоку. Ще 15,9% опитаних пояснили свій вибір відсутністю кращого варіанту.

 В той же час близько 20% опитаних досі не визначилися, чи збираються вони приймати участь в голосуванні. Ще близько 64% опитаних готві взяти участь у парламентських виборах, натомість 16% - не збираються голосувати взагалі.

 Всеукраїнське опитування населення було проведено методом особистого інтерв’ю 15-21 вересня 2014 року в усіх областях України (за виключенням АР Крим, а в Донецькій та Луганській областях тільки в районах, контрольованих українською владою) та місті Києві.

 Всього за випадковою триступеневою вибіркою із квотним добором на кінцевому етапі з врахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 1600 респондентів (можлива похибка не перевищує 3,2%). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...