• Головна
  • У Львівській політехніці обговорювали питання вступної кампанії-2013
18:33, 22 листопада 2012 р.

У Львівській політехніці обговорювали питання вступної кампанії-2013

22 листопада у Національному університеті “Львівська політехніка” відбулася регіональна нарада-семінар  проректорів і відповідальних секретарів приймальних комісій ВНЗ Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Учасники цього представницького зібрання підбили підсумки цьогорічної вступної кампанії і окреслили завдання щодо організації вступу в 2013 році. Предметом обговорення стали також питання, пов'язані з функціонуванням Єдиної державної електронної системи з питань освіти і  проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

    Наступного року, згідно із статистичними даними, в Україні  помітно поменшає випускників 11-х класів — на понад 21 тисячу, а 9-х класів — на  26 тисяч. На Львівщині, зокрема, одинадцятикласників буде менше на 420, а дев'ятикласників на 1250.- повідомили на семінарі

            Цього року Міністерство ставить перед керівниками ВНЗ завдання: до 26 листопада затвердити Правила прийому на 2013 рік, а до 7 грудня  погодити їх у департаменті вищої освіти. Як було заявлено під час наради-семінару, у них не передбачається  кардинальних змін. Скажімо, тих, що стосуються термінів прийому документів. Низка університетів  пропонувала розпочинати цю процедуру на два тижні раніше, а інші — на два тижні пізніше. Проте було вирішено терміни  не змінювати. Прийом документів, як і планувалося, розпочнеться 1 липня 2013 року  і триватиме місяць. Електронні заяви про вступ  зможуть подавати і абітурієнти, котрі мають на меті стати  молодшими спеціалістами.

            Перед учасниками регіональної наради-семінару вступним словом нараду-семінар відкрив перший проректор Львівської політехніки Володимир Павлиш, виступили також завідувач сектору підготовки  молодих спеціалістів департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Євген Карпенко, начальник управління контролю за діяльністю ВНЗ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України В'ячеслав Шиманський, радник Міністра  Михайло Шмельов, а також директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,85
EUR
42,85
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...