• Головна
  • Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи
10:33, 12 жовтня 2012 р.

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи

Архітектори завжди розширюють межі дизайну, щоб створити захоплюючі, дивовижні або просто дивні  будівлі. Googlesightseeing склав рейтинг ТОП-10 найбільш дивовижних будівель Європи.  Львівський кросворд посів у цьому рейтингу почесне сьоме місце.

Krzywy Domek

 Це Krzywy Domek (Crooked House), побудований в 2004 році в  торговому центрі в Сопоті, Польща. Надихнули на створення шедевру сюрреалістичні малюнки  польського ілюстратора Jan Marcin Szancer.  Krzywy Domek є домом для офісних приміщень - на верхньому поверсі, з численними ресторанами - на рівні землі. 

Kubuswoningen

У голландському місті Роттердам і Хелмонд є Kubuswoningen , буквально "Будинок - куб". Створений за проектом архітектора Піта Блома, будинок у формі куба з нахилом 54,7 градуса, спочив на шестигранної форми пілонах. Кожен куб-будинок складається з трьох історій. Мінус цього будинку -  в зв'язку з похилими стінами тільки три чверті простору в кожному будинку придатні до використання. 

Музей тіла

Нідерланди, за межами міста Oegstgeest є  музей людського тіла, присвячений людській біології. Будівля Corpus ще дивніша всередині, ніж зовні. 

Танцюючий будинок

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-1

 Архітектор Френк Гері  проектував Танцюючий будинок у Празі. Проголошений як один з найвидатніших архітектурних досягнень останніх 25 років, 32 500 м2 площі художнього музею побудованио з каменю, скла та титану

Nord / LB штаб-квартира

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-2

Штаб-квартира німецького банку Nord / LB в Ганновері була названа  "Стек контейнерів" завдяки дуже абстрактній формі. 

Зеніт в Страсбурзі

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-3

 Страсбург, Зеніт Страсбурга  - спортивна арена була завершена в грудні 2007 року. Це  імітація  лампи Аладдіна. 12000-місний стадіон  -   п'ять еліпсоїдальної форми сталевих кілець, обгорнутих навколо бетонного ядра.

Кросворд-вежа

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-4

У Львові  варто подивитися  Кросворд-вежу ,  оштукатурені 30 м, і по всій висоті -  кросворд. Встановлена вежа в 2009 році, кросворд - це своєрідна інтерактивна пригода для відвідувачів  Львова. Після відвідин різних визначних пам'яток, туристи можуть повернутися в башту вночі, щоб перевірити відповіді, які пофарбовані в квадратах.

Національна бібліотека Білорусі

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-5

Національна бібліотека Білорусі , мабуть, найзнаменитіша будівля в світі, яка  побудована у формі 18-гранника. В бібліотеці зберігаються  8 млн. книг.

Snej.com

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-6

 Snej.com -  критий лижний парк в Росії, розташований в підмосковному Красногорську. 

Штрих Kod

Львівський кросворд потрапив у ТОП-10 найдивніших будівель Європи, фото-7

Нарешті, в Санкт-Петербурзі ми наткнулися на цю будівлю зі стінами, побудованими у формі штрих-кода UPC.  Не дивно, що це торгово-офісний комплекс. Номери в коді насправді подвійні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...