• Головна
  • Гройсман буде думати, як допомогти Львову вирішити проблему із сміттям
19:07, 19 січня 2017 р.

Гройсман буде думати, як допомогти Львову вирішити проблему із сміттям

У телефонній розмові із міським головою Львова прем’єр-міністр України повідомив, що подумає, яким чином допомогти Львову із сміттям.

Про це сьогодні, 19 січня, під час брифінгу повідомив Андрій Садовий, інформує кореспондент 032.ua.

«Вчора вранці була скликана позачергова міська комісія з надзвичайних ситуацій. Ми зробили звернення про термінове скликання обласної комісії, державної. Я мав розмову і з головою обласної комісії і з державної комісії. Обласна комісія вчора не могла збиратися і сьогодні виглядає так, що не збереться, можливо, завтра зберуться. Хоча це виглядає так, що питання потребує нагального вирішення. Вчора ввечері мав розмову з прем'єр міністром України, який є головою державної комісії. Я поінформував його про стан справ. Сказав, що буде думати, яким чином допомогти. Ну, на моє переконання, це вирішується елементарно просто — якщо брати той об'єм сміття, який має Львів, а це грубо кажучи 25 великих машин кожного дня, це просто по одній машині по сусідніх областях, частина на полігони Львівської області. Це вирішується дуже просто, але це має бути політична воля так вчинити », - сказав Садовий.  

Нагадаємо, що  18 січня у Львові відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на якому було прийнято рішення  про те, щоб звернутися до голів обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз твердих побутових відходів на полігони в межах області та держави. 

Сьогодні на позачерговій сесії Львівської міської ради депутати ухвалила рішення про про облаштування 5-ти тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі міста Львова. Ознайомитись із адресами, де будуть розміщені майданчики можна ТУТ.

Як раніше писав 032.ua,  надзвичайна ситуація регіонального рівня, що трапилась 30 травня на полігоні побутових відходів Львівського комунального підприємства “Збиранка“ призвела до загибелі чотирьох людей і до припинення захоронення побутових відходів на цьому полігоні.

В свою чергу це зумовило необхідність вивезення відходів, що утворились на території Львова, на територію інших, більш віддалених полігонів для захоронення побутових відходів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...