• Головна
  • ТОП-7 порад, як сфотографувати панораму Львова з Ратуші та Високого Замку
Новини компаній
17:41, 7 жовтня 2016 р.

ТОП-7 порад, як сфотографувати панораму Львова з Ратуші та Високого Замку

Новини компаній

У вас є хороша фотокамера з купою незрозумілих режимів та показників? Зробивши кілька невдалих знімків Ви фотографуєте тільки в режимі «авто»? Виймайте свої фотокамери з шафи - будемо вчитись фотографувати.

pWc_u9YLeXc

Фото студентки фотошколи “Модерн”.

Кожному хочеться робити хороші фото, які зафіксують Ваші спогади, та які не буде соромно показати друзям. Проте, зазвичай, фото не виправдовують сподівань, особливо у порівнянні із професійними. Щоб цього уникнути 032.ua в партнерстві із фотошколою “Модерн” підготували для вас ТОП-7 порад, як зробити ідеальне фото панорами Львова з Ратуші та Високого Замку.

Уникаємо помилок

  • Насамперед, уникайте двох основних помилок - це кривий горизонт та біле небо. У фотографії кожен елемент має доповнювати та створювати цілісну картину. Уникайте пустого простору. Заповнюйте кадр.

Вибираємо час для зйомки

  • Пам’ятайте про золотий час для зйомки - це перша година світанку та остання година заходу сонця. Сонце освічує все довкола м’яким світлом, додаючи тіней та об’ємності загальній картині.

Беремо з собою необхідне

  • Візьміть з собою обов’язково штатив. Враховуючи, що світла буде недостатньо - Вам доведеться знімати на довгій витримці. Щоб уникнути розмитості - використовуйте штатив. Зверніть увагу, що фотокамера робить замір експозиції або по небу, або по землі. Як наслідок фото, зазвичай, буде або з білим небом та нормальним ландшафтом, або навпаки - з насиченим небом та чорним ландшафтом.

Фотограф, Андрій Сибидло, поділився з нами простим секретом, який використовують професійні пейзажисти. Він радить придбати нейтральний градієнтний фільтр, який - затемнить небо, залишаючи незмінним ландшафт.

ТОП-7 порад, як сфотографувати панораму Львова з Ратуші та Високого Замку, фото-1

Фото з інтернету. Градієнтний фільтр

9

На фото – Студент фотошколи Олег Сернюк.

Штатив це дуже корисна річ, він дозволить сказати “Ні!” - розмитим знімкам

  • Зафіксувавши камеру на штатив, використовуйте пульт дистанційного спуску затвора, або таймер. Таким чином Ви зможете уникнути зайвих коливань фотоапарату, і як наслідок, розмитих фото.

Тримайте у фокусі якомога більше речей

  • При зніманні панорами важливо, щоб всі елементи були чіткими. Щоб цього досягнути закривайте діафрагму сильніше, тобто збільшуйте її число. Для максимальної різкості налаштуйте ISO на мінімальне число. Адже чим більше ISO - тим більше шумів.

Додайте трохи творчого мислення

  • Не бійтеся експериментувати. Погляньте довкола, пошукайте цікаві об'єкти, цікаве освітлення. Для прикладу, на площі Ринок встановлені різні за кольором ліхтарі - добийтеся цікавого ефекту трішки погравшись з балансом білого.

ТОП-7 порад, як сфотографувати панораму Львова з Ратуші та Високого Замку, фото-2

 фото –  Андрій Сибидло

Варто записуватись на курси для фотографів, відвідувати безкоштовні лекції та воркшопи

7) У Львові існує безліч курсів для фотографів різного рівня. Якщо Ви твердо вирішили для себе зайнятись фотографією — то варто розпочати з основ. Таким чином Ви зекономите свій час. На таких курсах Вам розкладуть все по поличках. Покажуть всі можливості Вашої камери. Розкажуть, що таке ISO, діафрагма, витримка, які існують режими та для чого. Тут Ви познайомитесь із ентузіастами фотографії, які так само, як Ви розпочинають свою пригоду з фотографією. Спільні зйомки та подорожі допоможуть Вам закріпити свої навички, а також знайти нових друзів!

032.ua висловлює подяку Андрію Сибидло, рекламному фотографу та викладачу школи, який допоміг у написанні матеріалу.

Для довідки

Фотошкола Модерн розташована у центрі Львова, на вул. Римлянина 1.

Друге відділення - на Сихові, просп. Червоної Калини, 86а.

Сайт: http://www.fotomodern.com.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/fotomodern.com.ua/

Телефон: 097-459-45-53, 073-168-37-27

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,90
EUR
42,89
42,94
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...