• Головна
  • Чоловіча вишиванка: із козаччини в офіс
Новини компаній
11:40, 30 червня 2016 р.

Чоловіча вишиванка: із козаччини в офіс

Новини компаній

 Вишита чоловіча сорочка споконвіку була традиційним одягом нашого регіону, і ось уже кілька років поспіль, як вона повернулася на полиці городян — так само, як колись лежала в скринях у їхніх предків. Вишиванки доречні у будь-яку пору року: складно знайти більш практичний одяг для чоловіка, аніж вільна сорочка з натурального матеріалу, яка не вимагає прасування коміра, з акуратною красивою вишивкою. Питання — чому вони повернулися тільки зараз і з чим пов'язана їх популярність?

Давайте замислимося: з чого шиється вишита чоловіча сорочка, яку ми називаємо вишиванкою? Як правило, матеріалами виступають льон, бавовна, рідше — батист або бязь. Така сорочка замінює собою і звичайну офісну сорочку (це ж сорочка, правда? Адже дрес-код не нормує кількість вишивки на вашому одязі), і футболку влітку: натуральні тканини у спеку приємніше лягають на шкіру, ніж синтетика. Зустрічаються і комбіновані моделі, але рідше, оскільки вишивка повинна лягати на тканину, яка не тягнеться, щоб малюнок залишався рівним, а сам матеріал не страждав через натяжіння ниток.

Чому зараз?

Повернення до традицій збіглося з тим, що найвідоміші світові бренди задумалися про користь натуральних матеріалів. Підтримують цю течію і вітчизняні виробники, такі як інтернет-крамниця Etnodim.com.ua. Спеціальні лінійки товарів, виготовлені за класичними лекалами, з традиційною вишивкою, етнічними орнаментами і зручним кроєм міцно відвоювали собі місце на ринку, стаючи візитівкою тих, хто піклується про свій образ і здоров'я. Уже не перший сезон модно бути природним. Вишита сорочка також допоможе подбати про навколишнє середовище. Адже синтетичні матеріали, потрапляючи в сміття, забруднюють природу.

Що вибрати?

Існував в регіонах України за багато сотень років до сучасності одяг сакрального значення — вишиванка. Вважалося, що це свого роду оберіг, який і захищає власника, відганяючи від нього все непотрібне, і притягує все потрібне, корисне, те, що власнику може допомогти. Важливим був не тільки сам малюнок вишивки, а й колір самої тканини, і колір ниток, що використовувалися для візерунка, і окремі елементи орнаменту. І хоча крій більш-менш не відрізнявся, за фактом для кожного регіону вишиванка ставала неповторним ідентифікатором — через палітри, що використовувалися майстрами, та візерунки.

Але сучасним чоловікам можна не ускладнювати вибір. У наш час купити чоловічу вишиванку можна, і не знаючи всіх цих тонкощів: адже вишиванки стали просто зручним і гарним одягом, залишивши за бортом глибокий сенс. Вибір вишиванки зводиться до визначення того, з якого матеріалу ви хочете купити сорочку, надаєте перевагу машинній або ручній вишивці (багато магазинів пропонують вибір з уже готових варіантів, — наприклад, etnodim.com.ua, — в інших можна замовити малюнок за своїм ескізом) і як довго ви готові її чекати — чи хочете потримати в руках перед покупкою, чи готові зробити замовлення через інтернет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...