• Головна
  • У Львові встановлять пряниковий рекорд
Новини компаній
21:00, 4 травня 2016 р.

У Львові встановлять пряниковий рекорд

Новини компаній

У п’ятницю Львів перетвориться на пряникову столицю. Саме у нашому місті 6 травня встановлять рекорд України із зведення найбільшого будинку з пряників. Таке дійство відбудеться на Площі Ринок поблизу фонтану Амфітріди. Там о 13 годині представники Національного Реєстру зафіксують рекорд – це буде найбільший солодкий будинок із півтони пряників.

За встановлення такого смачного рекорду візьмуться пекарі майстерні пряників «Юрашки». Розмір цього солодкого будинку буде 4 на 2,5 метри. «Цей рекордний будинок буде створений із справжнього тіста. Для самого будинку знадобиться 1930 цеглинок-пряників та ще 364 цеглинок для даху. Загалом ці солодощі важитимуть 500 кг. Для його «будівництва» ми використаємо 250 кг борошна, 50 кг масла, 50 кг меду і сиропу, а також півтисячі яєць», - розповідають пекарі Львівської майстерні пряників «Юрашки».

Найбільший будинок із пряників будуть майструвати 6 травня. Близько 13 год. експерти з Національного Реєстру зафіксують рекорд України. Після цього на всіх гостей чекають дегустації, солодке частування пряниками та майстер-класи, на яких будуть розмальовувати ці смаколики.

Дуже символічно, що такий рекорд будуть встановлювати власне у Львові. Адже Львів здавна славився своїми медовими пряниками «юрашками». У такий спосіб організатори цього смачного дійства, Львівська Майсткрня пряників “Юрашки”, хоче відтворити давні традиції міста.

«Львів ще здавна мав славу міста запашної кави та смаколиків. Серед них особливою популярністю користувались «юрашки» – знамениті львівські медові пряники. З’явилися ці солодощі понад двісті років тому. У ті часи на площі Святого Юра відбувались веселі ярмарки із запальними танцями та різноманітними ятками смаколиків. У самому серці цього яскравого дійства стояло шатро, де продавали пряники-медяники різного кольору, смаку та форми. Були ванільні, кавові, помаранчеві, навіть мигдальні. Відтак за назвою собору та площі пряники стали називати «юрашками», - розповідають організатори.

Тому не випадково, що зведення найбільшого пряникового будинку, якого досі Україна не бачила, відбудеться саме у Львові. Для цього Львівська Майстерня пряників «Юрашки» зібрала найталановитіших майстрів, щоб відновити давню традицію та поділитися нею з вами!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
40,00
EUR
42,78
43,05
PLN
9,86
9,95
Оголошення
live comments feed...