• Головна
  • У «Львівгазі» обіцяють пояснити процес нарахування за спожитий газ мешканцями області
12:00, 30 листопада 2015 р.

У «Львівгазі» обіцяють пояснити процес нарахування за спожитий газ мешканцями області

Аби споживачам було легше зрозуміти увесь процес, компанія створила спеціальний сервіс – «особистий кабінет», який дає змогу повністю керувати даними особового рахунку.

Про це 032.ua повідомили у прес-службі ПАТ "Львівгазу".

За словами першого заступника голови правління ПАТ “Львівгаз” Володимира Короля, українським законодавством передбачено, що для точного визначення обсягу використаного газу споживачу необхідно щомісяця станом на 1 число передавати показання лічильника у газове господарство. Якщо ж дані лічильника відсутні, або передані всередині місяця, обсяги спожитого газу за цей період визначаються розрахунковим методом.

Споживачам, які не подають показань лічильників, обсяг спожитого газу визначається розрахунковим методом

“Якщо споживач дисципліновано у визначений термін подає показання свого лічильника, то, відповідно, точні обсяги спожитого газу будуть відображені у рахунку. Споживачам, які не подають показань лічильників, обсяг спожитого газу визначається розрахунковим методом” - розповів Володимир Король.

Отож, якщо споживач отримав рахунок в якому вказано розрахункові, а не фактичні обсяги спожитого газу, це означає, що підприємству вчасно не надані показання його лічильника. В таких випадках компанія передбачила можливість для споживачів вказати показання лічильника та дату їх знятття відривному талоні рахунку. Ці дані потраплятимуть в автоматизовану програму обліку. Відповідно до фактичних показань лічильника споживачу буде автоматично проводиться перерахунок. Результати проведеного перерахунку будуть враховані при формуванні рахунку в наступному місяці.

Площина проблематики полягає не так у самій процедурі нарахувань, яка визначена законодавством та діє уже впродовж шести років, як у високих цінах на газ та низькій платоспроможності наших людей

Водночас, Володимир Король зазначив, що в рамках розяснень щодо нарахувань, компанія готова до тісної співпраці як з правоохоронними органами, так і з державною адміністрацією.

Площина проблематики полягає не так у самій процедурі нарахувань, яка визначена законодавством та діє уже впродовж шести років, як у високих цінах на газ та низькій платоспроможності наших людей. Тому, сподіваємося, що органи державної влади зі свого боку також долучатья до активного роз’яснення норм законодавства, які визначають процедуру нарахування за газ та порядок дій споживача", - зазначив Володимир Король.

Нагадаємо, нещодавно губернатор області Олег Синютка звернувся до правоохоронців із проханням перевірити як "Львівгаз" нараховує оплату за надані послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,30
39,40
EUR
42,80
42,90
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...