• Головна
  • У Львові може подорожчати холодна вода та водовідведення
19:06, 7 листопада 2015 р.

У Львові може подорожчати холодна вода та водовідведення

З нового року в багатьох регіонах України може зрости вартість централізованого постачання холодної води та водовідведення. Національна комісія має намір скоригувати тарифи на відповідні послуги 38 підприємствам, які їх надають.

 Як пише видання "Україна Комунальна", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планує переглянути тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) суб’єктам господарювання, які є виконавцями цих послуг. Відповідний проект постанови сьогодні було оприлюднено на офіційному сайті регулятора.

Зокрема, документом передбачено коригування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для 38 підприємств водоканалізаційного господарства. 
 
До прикладу, для ЛМКП «Львівводоканал» пропонується встановити тарифи: на послугу з централізованого постачання холодної води 6,04 грн за 1 куб. м, а  на послугу з централізованого водовідведення - 4,45 грн за 1 куб. м. РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» відповідно – 7,22 грн за 1 куб. м та 6,19 грн за 1 куб. м. 
 
Зауважимо, наразі львів’яни оплачують послуги централізованого постачання холодної води за тарифом 5,05 грн за 1 куб.м, а водовідведення – 3,8 грн за 1 куб. м. Мешканці Рівного відповідно 6,2 грн за 1 куб. м та 5,4 грн за 1 куб. м.
 
Опісля державної реєстрації в Мінюсті, прогнозується, що ця постанова набуде чинності з 1 січня 2016 року, але не раніше дня її офіційного опублікування.
 
Детальніше з проектом постанови можна ознайомитися тут.
 
Нагадаємо, раніше Національна комісія надала роз’яснення щодо цін на природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії. Згідно з документом, її ліцензіатів чекає перерахування тарифів на теплову енергію. 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #вода #холодна_вода
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,57
39,70
EUR
42,62
42,80
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...